Gündem Bakan Yerlikaya'dan muhtarlara yerel seçim çağrısı

Bakan Yerlikaya'dan muhtarlara yerel seçim çağrısı

26.10.2023 - 13:15 | Son Güncellenme:

Ankara'da katıldığı programda konuşan Bakan Yerlikaya, mart ayında yapılacak yerel seçimlerle ilgili muhtarlara çağrıda bulundu.

Bakan Yerlikayadan muhtarlara yerel seçim çağrısı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 26 Ekim Kadın Muhtarlar Günü ve Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında Gölbaşı ilçesindeki Vilayetler Evi'nde, 100 kadın muhtar ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Yerlikaya, 1829'dan beridir var olan muhtarlık kurumunun önemini belirterek, "Muhtarlık kurumu, vatandaşlarımızın devletine ihtiyaç duydukları anda çaldıkları ilk kapı olmuştur. Her görevde olduğu gibi muhtarlık görevinde de kadınlar, işlerini en iyi şekilde yerine getirerek rol model olmaya devam ediyor. Edirne'den Kars'a, ülkemizin dört bir köşesinde görev yapan siz kıymetli muhtarlarımızın, omuzlarındaki sorumluluk çok büyük" diye konuştu.

Atatürk sayesinde Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını birçok Avrupa ülkesinden önce elde ettiğine işaret eden Yerlikaya, "Kadınlar, 3 Nisan 1930'da belediye seçimlerinde seçme ve seçilme hakkını, 26 Ekim 1933'te ise köy, muhtar ve heyetlerine seçilme hakkını kazandı. Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılında bugün itibarıyla 1132 kadın muhtarımız, ülkemizin gücünü gözler önüne seriyor" dedi.

Haberin Devamı

'İLK KEZ BEKLENTİLERİNİ DEVLET ZİRVESİNE AKTARDI'

21 yıldır her zaman muhtarların yanlarında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini bildiren Yerlikaya, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 2015'ten bu yana, milletin evi olan Külliye'de muhtarlarımızla sürekli olarak bir araya gelmesi, istişarelerde bulunması, sizlere verdiğimiz önemin en büyük nişanesidir. Şu ana kadar, muhtarlarımızla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 52 buluşma gerçekleşti. Bu buluşmalarımıza ülkemizin dört bir yanından toplam 38 bin muhtarımız katıldı. Böylece muhtarlarımız ilk kez dertlerini, sıkıntılarını, beklentilerini doğrudan devletin zirvesine aktarma, paylaşma fırsatı buldu" diye konuştu.

Bakanlık bünyesinde Muhtarlar Daire Başkanlığı'nın kurulduğunu söyleyen Yerlikaya, 2002 yılında 97 lira olan muhtarlık ödeneğinin de bugün 11 bin 402 TL'ye çıkartıldığını kaydetti.

'TOPYEKUN VERİLMESİ GEREKEN BİR MÜCADELE'

İçişleri Bakanlığı ailesi olarak 600 bin personelle 81 ilin tamamında 365 gün, 7/24 çalıştıklarını aktaran Yerlikaya, "Fakat bu mücadele topyekun verilmesi gereken bir mücadele. Burada muhtarlarımıza büyük sorumluluk düşüyor. Vatandaşlarımızın huzurunu, refahını ve güvenini tesis etmek amacıyla her zaman bizlerin çözüm ortaklarısınız. Çünkü sizler, 21 yıldır yürüdüğümüz kutlu davamızda, her mahallemizde birlik ve beraberliğimizin, dostluk ve kardeşliğimizin, eserlerle büyüyen güçlü Türkiye'nin sancaktarları oldunuz.

Haberin Devamı

"MUHTARLARIMIZA ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR"

Kıymetli hanımefendiler, 14 ve 28 Mayıs'ta ülkemiz için tarihi bir seçim sürecini geride bıraktık. Ülkemizin demokrasi kültürüne yakışan bir vakar ve başarıyla bu süreci tamamladık. Şimdi önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimde de siz kıymetli muhtarlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Sizlerin gayretleriyle, inşallah halkımızın iradesi sandığa yansıyacak, hizmet yolunda yeni bir dönem başlayacak" dedi.