Gündem Bakanlıklarda devir teslimler

Bakanlıklarda devir teslimler

05.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı’nın ilk kabinesi” vurgusu yaparak açıkladığı kabinesinde, devir teslim törenleri dün başladı.

Bakanlıklarda devir teslimler

Devir teslimlerin bugün dahil iki gün sürmesi planlandı.

Haberin Devamı

‘Hukuk ve insan hakları temel referansımızdır, taviz verilmeyecek’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlıkta düzenlenen törenle Süleyman Soylu’dan görevi devraldı. Soylu, Türkiye’nin son 21 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, “Bizler görevde olduğumuz süreç içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın bize bahşettiği bu fırsatın ve onurun gereğini hakkıyla yerine getirebilmek için Cenabıhakkın ve aziz milletimizin rızasına nail olabilmek için elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyduk. Şimdi de inşallah sorumluluğu ağır ama bir o kadar da onurlu olan bu emaneti yetkinliğinden müsterih olduğunuz mesai arkadaşımıza teslim ediyoruz” dedi.

‘Mavi vatan bize emanet’

Haberin Devamı

Bakan Ali Yerlikaya da Soylu’ya teşekkür ederek, şunları söyledi: “Hizmet bayrağını sizden devralmak bizim için bir onur. Edirne’den Hakkari’ye, Sinop’tan Hatay’a şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde 85 milyon insanımızı huzur ve güven içinde yaşatmak, bölünmez bütünlüğü muhafaza etmek varlık sebebimizdir. Mavi vatanımızın her bir damlası bize emanet. Milletimizin her bir ferdi bize emanet. Biz milletimizin emrindeyiz. Görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Temel referansımız hukuk ve insan haklarıdır. Bundan taviz verilmeyecektir. Tüm suçlarla mücadelemiz sürecek. Kardeşlik seferberliğimiz Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak. Tüm bunları yaparken de tek amacımız, nihai gayemiz rızayı ilahidir, Allah rızasıdır ve aziz milletimizin hayır dualarını almaktır. Çıktığımız bu yolda Cenabıhak bizi emanete layık kılsın. Ve yürekten diyorum ki; aşkla çalışan yorulmazmış. Bizler de aşk ile çalışacağız ve Allah’ın izniyle de yorulmak bilmeyeceğiz ve bunu da hep birlikte el birliğiyle yapacağız.”

‘Demokratik ve sivil yeni anayasa en büyük temennimiz’

Bakanlıklarda devir teslimler

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bakanlıkta düzenlenen törenle Adalet Bakanlığı görevini Bekir Bozdağ’dan devraldı. Bozdağ, “Yılmaz Tunç beyefendi, partide ortaya koyduğu başarıyla adalet politikalarının görünmez yardımcılarındandı. Bugüne kadar bakan-bakan yardımcısı gibi çalıştık. Önümüzdeki politikaları etkin bir şekilde uygulayacaktır. Bizden aldığı bayrağı daha ileriye götüreceğine yürekten inanıyorum. Yolu, bahtı açık olsun” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Tunç ise yeni kabinenin ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyerek, şunları ifade etti: “21 yıldan bu yana ülkemizde demokrasimizin güçlenmesi, hukuk devletinin tahkimi yolunda çok önemli reformlara imza attık. İnsan hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılmasından vesayetçi anlayışın ortadan kaldırılmasına kadar sessiz devrim sayılacak icraatlara 21 yıl boyunca imza attık. Anayasamızın vesayetçi anlayıştan arındırılması yolunda önemli anayasa değişikliklerini hayata geçirdik. Şimdi inşallah 28’inci dönem parlamentomuzda bir yeni anayasa, demokratik, sivil anayasa ile ilgili olarak da bir uzlaşmanın sağlanması da en büyük temennimiz olacaktır. Önceki dönem bakanlarımızın başlatıp devam ettirdiği hizmetleri, kesintisiz sürdüreceğiz.”

‘Hedefimiz deprem bölgesinde konutların hızlıca bitirilmesi’

Haberin Devamı

Bakanlıklarda devir teslimler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, görevi beş yıl önce devrettiği Murat Kurum’dan bakanlıkta düzenlenen törenle geri alırken, “Teslim aldığı bayrağı zirveye doğru taşırken gördük. 5 yıl sonra kendisine yeniden devredebilirim” dedi. Özhaseki, önümüzdeki dönem için de “Son 100 yılda Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde 6’nın üzerinde şiddetle vuku bulan deprem sayısı 60’ın üzerinde. Ölen insan sayımız 130-140 bine yakın. Yüz milyarlarca dolar zararımız var. Yol haritamızı doğru belirleyip bakanlığın gelmiş olduğu noktadan daha ileriye götürmek için elimden geleni yapacağım” diye konuştu. Deprem bölgesinde halihazırda süren çalışmalar için ise Özhaseki, “Oradaki konutların söz verildiği gibi en kısa süre içerisinde bitirilmesini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Kurum da, “Her afette her selde tüm ekibimizde vatandaşlarımız için elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye çalıştık. Ülkemizin refahı ve milletimiz için tüm gayretlerimizi sarf etmeye ve bu manada şehirlerimizin altyapısını ve üst yapısını geliştirmeye gayret gösterdik” dedi.

Haberin Devamı

‘Tarımda millileştirme adımlarını hızlandıracağız’

Bakanlıklarda devir teslimler

Vahit Kirişci ile bakan yardımcısı olarak çalıştığı bir yılı aşkın sürenin ardından Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan İbrahim Yumaklı, bakanlıkta düzenlenen törenle görevi devraldı. Bakan Yumaklı, yeni döneme ilişkin, “Bizler girdilerin tedariğinde ezberlerin bozulduğunu gördük. Orman ve su vasfının korunmasıyla ilgili yeni çalışmaların yapılmasının zorunlu olduğunu gördük. Bizler yapısal dönüşümü, üretime gönül vermiş çiftçilerimizle birlikte tamamlayacağız. Yol haritamız bellidir. Üretimden tüketime yapısal reformları hayata geçireceğiz. Millileştirme adımlarımızı hızlandıracağız. Tarımı milli güvenliğin bir parçası olarak değerlendirdik” diye konuştu.

Kirişci de, “Makamlar sahibine iade edilecek yerlerdir. Biz burada 15 ay boyunca bunun 14 ayında sayın Bakanımızla birlikte çalıştık. Çok beğendiğim bir kardeşim, Allah’ın izni ile burada başarılı olacağına yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.