Gündem Bankalar bugün açık mı? 15 Temmuz bankalar çalışıyor mu?

Bankalar bugün açık mı? 15 Temmuz bankalar çalışıyor mu?

15.07.2020 - 11:09 | Son Güncellenme:

Bankalar bugün açık mı sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Banka şubelerinde işlemleri olan vatandaşlar Bankalar bugün açık mı sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. Peki Bankalar bugün 15 Temmuz'da hizmet verecek mi?

Bankalar bugün açık mı 15 Temmuz bankalar çalışıyor mu

Bankalar bugün açık mı sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. 15 Temmmuz Demokrasi ve Birlik Gününde banka şubelerinde işlemleri olan vatandaşlar bankalar bugün açık mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki banka şubeleri bugün açık olacak mı? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Haberin Devamı

BANKALAR BUGÜN AÇIK MI?

Bankalar bugün hizmet vermiyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü'nün resmi tatil olarak ilan edilmesi nedeniyle banka şubeleri bugün çalışmayacak. Banka şubelerinde işlemleri olan vatandaşlar Perşembe sabah saatlerinden itibaren işlemlerini yerine getirmeye devam edecek.

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?

15 Temmuz'un resmi tatil olması, 2017 yılında TBMM tarafından kabul edildi. İşte, o kanun;

MADDE 1- (1) Ankara İline bağlı “Kazan İlçesi”nin adı “Kahramankazan” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- (1) 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ve 1 Mayıs günü” ibareleri “,1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” olarak ve birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Haberin Devamı

“C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir.”

FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi düzenlediği darbe girişimine ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi anma günü olarak tatil ilan edilecektir" ifadesini gerçekleştirdi.