Gündem Bankayı, kefil olduğu borçları için soymak istemiş

Bankayı, kefil olduğu borçları için soymak istemiş

04.03.2008 - 15:55 | Son Güncellenme:

.

Bankayı, kefil olduğu borçları için soymak istemiş

Antalya'da bir bankanın Akdeniz Şubesi'ni kurusıkı tabanca ile soymak isterken güvenlik görevlisi tarafından vurularak etkisiz hale getirilen ziraat mühendisi 34 yaşındaki Rahmi Demiraslan'ın, kefil olduğu arkadaşının borçlarını ödemek için bankayı soymak istediği ortaya çıktı. Soyguncuyu kalçasından vuran güvenlik görevlisi 32 yaşındaki Bülent Evcil ise sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Özel bir şirkette ziraat mühendisi olarak çalışan ve eşi D. Demiraslan ile birlikte seracılık yapan Rahmi Demiraslan, dün saat 11.30 sıralarında Aspendos Bulvarı üzerinde bulunan banka şubesine girerek, “Bu bir soygundur, paraları torbaya koyun” diyerek, yanında getirdiği 5 naylon poşeti vezne görevlisine verdi. Bu sırada silahını güvenlik görevlisi Bülent Evcil'e doğrultan Demiraslan, “Silahını bırak, kimseye zarar vermeyeceğim” dedi. Ancak hem güvenlik görevlisi, hem de Rahmi Demiraslan silahını bırakmadı. Bu sırada iki kez ateş eden güvenlikçi Evcil'in silahından çıkan kurşunlar, banka şubesinin camına isabet etti. Ateş edilmesi üzerine paniğe kapılan Rahmi Demiraslan kaçmaya çalıştı. Güvenlik görevlisi, Demiraslan'ın elindeki poşetlerde para olduğunu düşünerek silahını yeniden ateşledi. Kapıdan çıkmaya çalışan soyguncu, kalçasından vuruldu. Soyguncunun kalçasından giren kurşun kasıklarından çıkarken, silahtan çıkan merminin çekirdeği 30 metre ileride bulundu. Hastanede tedaviye alınan Rahmi Demirarslan'ın cebinden ise 200 YTL'lik telefon faturası, 58 YTL'lik elektrik ve 33 YTL'lik su faturası ile birçok icra takip evrağı çıktı.

Haberin Devamı

KEFİL OLDUĞUNDAN EŞİNİN DE HABERİ YOKMUŞ

Bugün yapılan incelemede 65 bin YTL tutarında borcu olduğu belirlenen ziraat mühendisinin, eşinin bile bu durumdan haberdar olmadığı ortaya çıktı. Demiraslan'ın icra takibi başlatılan borçlarının kendisine ait olmadığı, bir arkadaşına kefil olduğu, ancak borç ödenmeyince alacaklıların kendisine icra takibi yaptırdığı belirlendi.

Rahmi Demiraslan'ın tedavisi halen Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde sürerken, güvenlik görevlisi Bülent Evcil ise sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.