Gündem ‘Başarısızlık üzerine kariyer planı yapmam’

‘Başarısızlık üzerine kariyer planı yapmam’

04.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün İstanbul’da Ankaralı parlamento muhabirleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi.

‘Başarısızlık üzerine kariyer planı yapmam’

MEHTAP GÖKDEMİR - İstanbul - İmamoğlu, basın mensuplarının sorularına özetle şu yanıtları verdi:

Haberin Devamı

KÜSLÜK YOK: (Parti içine yönelik sorular üzerine): Parti içi diyalog, kişisel diyalog, kişisel mesele vesaire üzerinden bugüne kadar hiçbir yerde hiçbir defa basına konuşmadım. Hem önceki dönem genel başkanımızı ilgilendiren hem mevcut genel başkanımız Sayın Özgür Özel’i ilgilendiren diyalog, duygu, vesaire gibi hususların hiçbir tanesine cevap veremeyeceğim. Ama şunu söyleyeyim, elbette ki siyasal süreçlerde kırgınlıklar olabilir. Bu meseleler zamanla çözülür. Ben hayatımda hiçbir zaman, kimseyle bir küslük yaşamadım.

ANLAMLI BULMUYORUM: Başarısızlık üzerine bir kariyer planı yapacak bir siyasetçi olmadım. Olmam da. Elbette ki öyle bir durumda bunun parti içi müzakereleri, kişisel dünyanızda bunun müzakereleri olacaktır, olur da ama bunu bugünden konuşmanın çok anlamlı olmadığını düşünüyorum.

Haberin Devamı

TABAN TABANA ZIT: Erdoğan potansiyeli. Bu nedir, ben onu anlamış değilim. CHP’de siyaset yapan birisiyim. Çok taban tabana zıt bir durum. İkinci Erdoğan derken neyi kastediyorlar onu da bilmiyorum.

AKŞENER’LE İLİŞKİSİ: Sayın Akşener ile ilişkimiz Sayın Akşener’in bıraktığı yerde duruyor.

YOL ARKADAŞIYIZ: (İstanbul’da Özel’in fotoğraflarının olmadığı iddiası) Sayın Genel Başkanımız ile bilboard resimleri vesaire İstanbul’da sizin görmediğiniz bir kısım yerlerde vardır. Azdır. Yerel seçim zaten aday odaklıdır. Bu da Sayın Genel Başkan ile aramızda bir mevzu olmaz. Çok çağdaş, sevgi saygı çerçevesinde çok özel bir ilişkiye sahibiz. İyi bir yol arkadaşıyız. 

HAYALLERİM VAR: (İstanbul’u kaybederseniz sorusu üzerine): Seçimi kaybetmek üzerine bir strateji yapacak kadar sürece kişisel bakan bir insan asla olmadım. Olmayacağım da. Seçimi kazanmak üzerine de bir kişisel kariyer kurmam. Tahmin edemeyeceğiniz kadar derecede yüksek hayallerim var İstanbul adına ama öyle büyük başarılara imza atabileceğimi görüyorum ki.