Gündem Başkent yine sele teslim

Başkent yine sele teslim

12.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara’da, her sağanak yağışta olduğu gibi dün yine sel meydana geldi. Suların derinliği 50 santimetreye kadar ulaşırken, caddeler göle döndü, iş yerleri ve evlerde baskınlar yaşandı. Mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Başkent yine sele teslim

Başkent dün yine sele teslim oldu. Etkili olan sağanak nedeniyle çeşitli noktalarda su baskınları yaşandı. Göle dönen yollarda çok sayıda araç sular altında kalırken, biriken suların derinliği 50 santimetreye kadar ulaştı. Ankara Valisi Vasip Şahin 10 alt geçidin trafiğe kapatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Başkent yine sele teslim

Meteorolojinin uyarılarının ardından Ankara’da öğle saatlerinde yağışlı hava etkisini gösterdi. Kent merkezinde etkili olan yağış olumsuzluklara neden oldu. Sokak ve caddeler göle dönerken, biriken suların derinliği 50 santimetreye kadar ulaştı.

Aracını iple bağladı

Çok sayıda araç sular altında kalırken, vatandaşlar kendi imkanları ile araçlarını kurtarmaya çalıştı. Bir vatandaşın ise aracını sel sularına kapılmasın diye ağaca bağlaması dikkat çekti.

Kum torbalı tedbir

Keçiören ilçesine bağlı Etlik semtinde de bir binanın istinat duvarı, toprak kayması nedeniyle çöktü. Esnaf, su baskını tehlikesine karşı iş yerlerinin önünde kum torbaları ile tedbir aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise su baskını olan yerlerde tahliye çalışması başlattı.

Haberin Devamı

10 araç suya gömüldü

Çankaya ilçesi Sağlık Mahallesi’nde de 10 araç, suya gömüldü. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve büyükşehir belediyesi ekibi sevk edildi. İş yerlerinde mahsur kalan kişiler, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Ekiplerin çalışmaları sürerken, bölgedeki Yenişehir Kapalı Semt Pazarı esnafı, tezgahlarını toplayıp, mallarını kurtarmaya çalıştı. Bölgedeki iş yerlerinin bodrum katlarının suyla dolduğu bildirildi. Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nın önünde de bir kadın sürücü, aracı ile sel sularında mahsur kaldı. Suyun yüksekliği otomobilin yarısına kadar gelirken; sürücünün yardımına bir vatandaş yetişti. Kadın sürücü, aracının camından çıkartıldı.

Başkent yine sele teslim

10 alt geçit trafiğe kapatıldı

Ankara Valisi Vasip Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada trafiğe çıkacak sürücüleri uyardı. Şahin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Alt Geçidi, Mamak Boğaziçi Alt Geçidi, Sabancı Kız Yurdu Alt Geçidi, Keçiören Yavuz Sultan Selim Alt Geçidi, Altındağ Altınsoy Alt Geçidi, Altındağ Mustafa Tuna Alt Geçidi, Samsun Yolu Alt Geçidi, Çiftlik Kavşağı Alt Geçidi, Kurtuluş Trafik Ekipler Emirliği Alt Geçidi, Balgat Ehlibeyt Alt Geçidi’nin trafiğe kapatıldığını duyurdu.

Başkent yine sele teslim

‘Afet düzeyinde yağış’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medyadan açıklama yaptı. Sele 1402 araç ve 3866 personelle müdahale edildiğini, afet düzeyinde yağış gerçekleştiğini belirten Yavaş, “Kent merkezi aynı anda başlayan afet bölgesindeki güçlü/fırtınalı sağanak yağış ve dolu yağışının oranı m2’ye 44 kg’ı aştı. Teyakkuz halindeyiz. İlgili birimlerin tüm izinleri kaldırıldı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

23 il için sarı kod

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 23 ili “sarı” kodla uyardı. İllerde bugün gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yetkililer, su baskınları, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı. Sarı kodla uyarılan iller şöyle: Afyonkarahisar, Ankara, Burdur, Çorum, Kastamonu, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Yozgat, Karaman, Amasya, Antalya, Çankırı, Isparta, Kayseri, Konya, Niğde, Tokat, Aksaray, Kırıkkale, Muğla, İzmir, Aydın.