Gündem Başkentin merkezinde sakin ve seviyeli yarış

Başkentin merkezinde sakin ve seviyeli yarış

10.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Başkentin merkezindeki Kızılay Meydanı, siyasi partilerin seçim stantlarına mekân oldu. Bürokrasi kenti Ankara’nın resmi havasına uygun şekilde “sakin ve seviyeli” bir rekabetin yaşandığı meydanda, stantlardaki görevlilere zaman zaman milletvekili adayları da eşlik ediyor. Görevliler başkentlileri partilerinin saflarına çekmek için uğraşıyor.

Başkentin merkezinde sakin ve seviyeli yarış

BEYZA COŞKUN - ASENA YATAĞAN ANKARA- Cumhur İttifakı’nın bileşenleri Kızılay alışveriş merkezinin önünde stand kurarken, muhalefet cephesi Güvenpark’ta üslenmiş durumda. Her parti iktidar vaatleri, diğer partilerden farkları ve milletvekili adaylarını tanıtıcı broşürler dağıtarak, sohbet ederek, yöneltilen soruları yanıtlayarak seçmeni etkilemeye çalışıyor.

Haberin Devamı

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Meryem Tutukkaya, “Gençlerimizi aydınlatıyoruz. Onlara muhalefetin ortaklarının kimler olduğunu anlatıyoruz” dedi. MHP Çankaya İlçe Başkan Yardımcısı Serkan Duman ise, “Kızılay’a genelde gençler geldiği için stantlara da ağırlıkla onlar uğruyor. Biz de gelenlere hedeflerimizi anlatıyoruz” diye konuştu.

CHP Ankara Kadın Kolları İl Yöneticisi Emel Özdaş Aydın, ziyaretçi profillerine ilişkin “Gençler, ilk defa oy kullanacaklar ve belli bir yaşın üstünde kendisini Atatürkçü olarak tanımlayan insanlar” sıralamasını yaptı. CHP standında gönüllü olarak görev yapanlar arasında Hataylı depremzede Bahar Sönmez de bulunuyor.

İYİ Parti temsilcisi Gülümsen Cebe halktan yoğun ilgi gördüklerini belirterek, “İnşallah partimizi iktidara taşıyacağız. Akşener’imizi başbakan yapacağız” dileğinde bulundu.

Haberin Devamı

Başkentin merkezinde sakin ve seviyeli yarış

‘Afişim bile yok’

Propaganda çalışmaları kapsamında Kızılay’a gelip, parti standını ziyaret eden Memleket Partisi Sözcüsü ve Ankara 1’inci Bölge 1’nci sıra milletvekili adayı İpek Özkal Sayan ise, sınırlı imkanlarla seçim yarışı mücadelesi verdiklerini belirterek, “Çadırımız bile yok, sadece bir standımız var. Milletvekili adayıyım ama afişim yok, seçim büromuz yok, kendi adıma giydirebildiğim bir araba da yok” dedi.

Broşür dağıtımı, vatandaşla sohbet dışında tek farklı enstantaneye Yeşil Sol Parti’nin standında tanıklık ettik. Partili bir grup rutin seçmenle diyalog faaliyetini yürütürken, bir grup ise kendi söyledikleri şarkılar eşliğinde halay çekiyordu.