Gündem‘Bay Kemal HDP’ye neler vaat etti?’

‘Bay Kemal HDP’ye neler vaat etti?’

03.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi ziyaretine değinerek, “Bay Bay Kemal onlara acaba kapılar arkasında neleri vaat etti? Neyin sözünü verdi? Hadi açıkla. Açıklayabildi mi? Açıklayamaz” dedi.

‘Bay Kemal HDP’ye neler vaat etti’

GÜLDEN ÇOKTAN/İSTANBUL- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinde bir tarafta 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı’nın diğer tarafta da yedili koalisyonun olduğunu belirterek, “Bay Bay Kemal kimlerle dolaşıyor? Teröristlerle dolaşıyor. PKK’nın bu terör örgütlerinin parlamentodaki uzantısı HDP’yi parlamentoda, gidip ziyaret etti mi? Onlara acaba kapılar arkasında neleri vaat etti?” diye sordu.

Haberin Devamı

Bağcılar’da 97 tesisin toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na isabet eden kurşunlarla ilgili kendisini suçlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i, “Şimdi özür dileyebiliyor musun” sözleriyle eleştirdi. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seccadeye basarken görüldüğü fotoğraf karesine ilişkin de “Birileri seccadelerin üzerine ayakkabılarla basabilir. Çünkü bunlar Pensilvanya’dan alıyorlar talimatı, onlara meşrudur” değerlendirmesini yaptı.

‘Bay Kemal HDP’ye neler vaat etti’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine seccade hediye edildiği sırada, “Bu seccade ayakkabılarla basmak için değil ha. İnşallah 15 Mayıs’ta şükür namazını bu seccadede kılabiliriz” dedi.

Seccade tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’nda, Bağcılar Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de katıldı.

Haberin Devamı

Cumhur İttifakı’yla bir yola çıktıklarını ifade eden Erdoğan, “Bu yolculuğumuzu inanıyorum ki 14 Mayıs’ta sizler çok farklı bir şekilde bir şahlanışa döndüreceksiniz. Fazla kalmadı. 40 gün. Bu kırk gün içerisinde birileri seccadelerin üzerine ayakkabılarla basabilir. Çünkü bunlar Pensilvanya’dan alıyorlar talimatı. Onlara göre meşrudur. Yapabilirler. Ve ne yazık ki bütün bunlara en güzel cevabı 14 Mayıs’ta benim aziz milletim en güzel şekilde verecektir” dedi.

‘Neyin sözünü verdi?’

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na yönelik açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Siyaset sahnesinde yaşananları sizler de yakından takip ediyorsunuz. Kimlerin kimlerle beraber olduğunu, kimlerle kol kola gezdiğini görüyorsunuz. Tablo gayet açık ve nettir. Bir tarafta 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı var. Diğer tarafta çıkar ve koltuk hesabının bir araya getirdiği yedili koalisyon var. Bay Bay Kemal kimlerle dolaşıyor? Teröristlerle dolaşıyor. PKK’nın bu terör örgütlerinin parlamentodaki uzantısı hangi parti? HDP. HDP’yi parlamentoda, gidip ziyaret etti mi Bay Bay Kemal? Onlara acaba kapılar arkasında neleri vaat etti? Neyin sözünü verdi? Hadi açıkla. Açıklayabildi mi? Açıklayamaz. Ne diyor? Demirtaş’ı serbest bırakacakmış. Terörist başını serbest bırakacakmış. Bunları serbest bırakmanın gayreti içerisinde olan Bay Bay Kemal’e biz 14 Mayıs’ta gereken cevabı vermeyecek miyiz? Öyleyse çok çalışacağız.”

Haberin Devamı

‘Bu hanımefendiye bir ders vermenizi istiyorum’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na isabet eden kurşunlarla ilgili kendisini suçlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e tepki göterdi. Erdoğan, “Hanımefendi utanmadan, sıkılmadan İstanbul il teşkilatının maalesef bizim yönlendirmemiz sebebiyle kurşunlandığı yalanını ifade ediyor. Utan utan. Tayyip Erdoğan’ın hayatında bu tür ahlaksızlık, bu tür adilik olmamıştır. Senin geçmişinde bu tür şeyler varsa onu bilemem. Nitekim İçişleri Bakanlığı bunun faillerini ne yaptı? Buldu, çıkardı ve ne oldu? Çıktı ortaya. Ne olacak? Hadi bakalım şimdi. Erdoğan’dan özür dileyebiliyor musun? Daha ilk gün utanmadan, sıkılmadan bu iftirayı attın. Şimdi özür dileyebiliyor musun? Dileyemezsin. Bu bir cibilliyet meselesidir. Bu bir karakter meselesidir. İşte onun için 14 Mayıs çok önemli. Özellikle hanım kardeşlerimden 14 Mayıs’ta bu hanımefendiye bir ders vermenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Bay Kemal HDP’ye neler vaat etti’

Erdoğan, açılışın ardından Bağcılar Ülkü Ocakları’nı ziyaret ederek üyelerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyarete AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve MHP Bağcılar İlçe Başkanı Onur Yeşil de katıldı.

Erdoğan’dan ABD BÜyükelçisi Flake’e tepki

‘Hangi yüzle benden randevu isteyeceksin’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreninin ardından Bağcılar Ülkü Ocakları’nı ziyaret etti. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake’e tepki gösterdi. Erdoğan, “Amerika’ya şu seçimlerde bir ders vermemiz lazım. Joe Biden oradan konuşuyor. Joe Biden’ın büyükelçisi gidiyor Bay Bay Kemal’i ziyaret ediyor. Ayıptır biraz kafanı çalıştır. Sen büyükelçisin. Senin buradaki muhatabın Cumhurbaşkanı’dır. Sen şimdi bundan sonra hangi yüzle kalkıp da Cumhurbaşkanı’ndan randevu isteyeceksin. Bizim kapılar kapandı ona, işte bir daha giremez. Niye? Haddini bileceksin. Büyükelçi olarak görevini bileceksin. Bir büyükelçi nasıl çalışır bunu öğreneceksin. Bunu öğrenmediğin takdirde bu kapı öyle yol geçen hanı değil giremezsin” dedi.

Haberin Devamı

Daha sonra ‘Bağcılar Büyük İftar Buluşması’na katılan Erdoğan, “Cumhur İttifakı olarak asrın projelerini tek tek devreye alıyoruz. Emeklilikte yaşı bekleyen 2 milyon 250 bin kardeşimizin talebini karşıladık. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, emeklilerin bayram ikramiyelerini de 2 bin liraya çıkarttık. Türkiye’nin 60 yıllık hayali olan TOGG’un kuraları çekildi. İHA, SİHA, Akıncı daha sonra da Kızılelma ile gökleri fethettik. Karadeniz’de keşfettiğimiz doğal gazın getirilmesine yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor” ifadelerini kullandı. -İSTANUL İHA