Gündem Bayraktar’ın iki bebeği

Bayraktar’ın iki bebeği

23.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Donanmanın büyük amfibi tank çıkarma gemilerinden TCG Sancaktar ile TCG Bayraktar, depremin ardından Rol 2 seviyesinde hizmet veren yüzer hastaneye çevrildi. Bakan Akar, Hatice Deniz ile Nur adı verilen iki bebeğin de dünyaya geldiği TC Bayraktar’ı ziyaret etti.

Bayraktar’ın iki bebeği

Hastanaye dönüştürülen amfibi tank çıkarma gemisinde iki bebek dünyaya geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Hatay’da incelemelerde bulundu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İnsani Yardım Tugayı Doğal Afetler Arama Kurtarma (DAK) Tabur Komutanı’ndan son çalışmalara ilişkin bilgi alan Akar, MSB’ye bağlı ASFAT A.Ş tarafından kurulan günlük 10 bin kişilik yemek dağıtım kapasitesine sahip mutfak ile TSK’ya ait ekmek fırınında da incelemelerde bulundu. Akar, Mehmetçik tarafından Atakaş Hatayspor Tesislerinde kurulan çadırkenti de ziyaret ederek, 200 çadıra yerleştirilen depremzedelerin taleplerini dinledi. Akar, Mehmetçik’in yemek dağıtım faaliyetini de takip etti.

Haberin Devamı

Bayraktar’ın iki bebeği

Mehmetçik Okulu

Çadırkentte kurulumu tamamlanan Mehmetçik Okulu’nda da incelemelerde bulunan Akar, çocuklarla bir araya geldi, onlarla oyun oynadı. Felaketin ardından diğer faaliyetlerle birlikte üzerinde en fazla durulacak konuların başında eğitimin geldiğini vurgulayan Akar, bölgede yaraların sarılmasıyla birlikte eğitim, öğretimin de en kısa zamanda başlayacağını söyledi. Mehmetçik Okulu’nda çocuklara Milli Eğitim Bakanlığı görevlileri tarafından eğitici ve eğlendirici çalışmaların yanı sıra psikodestek faaliyetlerinin yürütüleceği ifade edildi.

Akar çadırkentte gördüğü Tacikistan Arama Kurtarma görevlilerine de çalışmalarından ve desteklerinden dolayı teşekkür etti, Tacikistan Savunma Bakanı’na selamlarını iletti.

Haberin Devamı

Akar daha sonra İskenderun ilçesine geçerek Mehmetçiğin buradaki çalışmalarını yerinde denetledi. NATO’nun kuracağı konteyner kentte de incelemelerde bulunan Akar, bir araya geldiği NATO görevlilerine gösterilen destekten dolayı teşekkür etti.

Bayraktar’ın iki bebeği

‘Herkesi kutluyorum’

Akar’ın bir sonraki durağı depremin ardından Rol-2 seviyesinde hastane olarak sağlık hizmeti vermeye başlayan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın en büyük çıkarma gemisi TCG Bayraktar oldu. Faaliyetlere ilişkin bilgi alan Akar, buradaki depremzedeleri dinledi, doktorlarla görüştü. Akar, kahramanca ve fedakarca faaliyetlerine devam eden Bahriyelilere hitap ederken “Devlet millet omuz omuza çalışmalarımız sürüyor. Sizler de bu konuda büyük gayret gösteriyor, önemli katkılar sağlıyorsunuz. Yaptıklarınızdan dolayı hepinizi kutluyorum” dedi.

32 ameliyat oldu

TCG Bayraktar’da şu anada kadar 32 ameliyat gerçekleştirildi, 6 bin 135 yaralının tedavisi yapıldı. Gemide, Hatice Deniz ile Nur isimli iki bebek de dünyaya geldi.

5 bin 294 sorti

Bayraktar’ın iki bebeği

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, aralarında A400M nakliye uçaklarının da bulunduğu 65 uçakla bin 404 sorti, 69 helikopterle ise 3 bin 795 sorti olmak üzere 139 hava aracı ile toplam 5 bin 294 sorti gerçekleştirildiği kaydedildi. Öte yandan, deprem bölgelerinde çalışmaların koordinasyonu için 24 adet geminin de görev yaptığı öğrenildi