Gündem Bayram Namazı’nda camiler doldu taştı

Bayram Namazı’nda camiler doldu taştı

16.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Edirne’deki tarihi Selimiye Camisi, Kurban Bayramı namazında büyük ilgi gördü.

Bayram Namazı’nda camiler doldu taştı

Vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren camiye akın etti.
Edirne Müftüsü Ömer Tascıoğlu’nun kıldırdığı namazın ardından vatandaşlar, Suriye, Mısır, Arakan ve Doğu Türkistan’da zulüm gören Müslümanlar için dua etti.
Vatandaşlar cami çıkışında birbirleriyle bayramlaştı.

Sultanahmet’e yoğun ilgi
Binlerce Müslüman, Kurban Bayramı namazını kılmak için Sultanahmet Camisi’ne akın etti.
Günün erken saatlerinde Sultanahmet Camisi’ne gelenler, kısa sürede caminin içini ve avlusunu doldurdu. Kadınların da saf tuttuğu bayram namazından önce verilen vaazda, kurban mükellefiyeti, kurban ibadetinin kimlere farz olduğu ve vekaletle kurban kesmenin şartları üzerinde duruldu.
Vaaz esnasında sık sık teşrik tekbirleri getirilirken, İstanbul Başvaizi Mustafa Akgül, “Ayasofya ağlıyor, Ayasofya mahsun. Ayasofya, cami olarak açılmalıdır. Allah’ın izniyle bir gün bayram namazını Ayasofya’da kılacağız inşallah” dedi.
Bayram namazını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz kıldırırken, Müslümanlar, namazın ardından birbirleriyle bayramlaştı.
Bayram namazını Sultanahmet Camisi’nde kılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, namaz sonrasında vatandaşlarla bayramlaştı, elini öpen çocuklara 50’şer lira harçlık dağıttı. Sarıgül, Kurban Bayramı’nın İslam dünyasına hayırlar getirmesini dileyerek, kırgınların ve dargınların barışmasını temenni etti.