Gündem Bebeklerde grip nasıl atlatılır?

Bebeklerde grip nasıl atlatılır?

25.04.2018 - 11:15 | Son Güncellenme:

Bebekler anne karnından dış dünyaya geldikleri zaman vücut ısıları normale oranla düşer ve bebekler çok çabuk üşüyebilirler. Bebeklerin vücut ısısını normal tutmadığınız durumlarda ve enfeksiyon kapması hâlinde bebekler hastalanırlar.

Bebeklerde grip nasıl atlatılır

Soğuk algınlığı ya da grip gibi durumlar bebeklerde meydana gelebilir ve iyileşme süresi de yetişkin insanlara göre daha uzun zaman alabilir. Bebeklerde grip son derece zorlu bir süreçtir ve iyileşme süreci uzun sürer. Bebeklerde ilaç kullanımı sağlıklı değildir. Bu nedenle bebeklerin grip ve soğuk algınlığı gibi durumlardan kurtulması için doğal yollara ve bebeklere uygun yollara başvurulması gerekir. Bebeklerin gripten kurtulması ya da grip olmaması için öncelikle her zaman mevsime göre giyinmelerine dikkat edilmesi gerekir.

Haberin Devamı

Bebeklerde grip nasıl baş gösterir?

Bebekler büyüklere oranla çok daha hassas olduklarından dolayı kolaylıkla grip olabilirler. Solunum yolları daha fazla tıkanabilir. Bu nedenle bebeklerin yazın dahi çok fazla ince ve açık kıyafetler giymemesine dikkat edilmesi gerekiyor. Bebeklerin grip olmaması ya da grip olduklarında daha kolay iyileşebilmesi için, mevsime uygun giydirilmesi gerekir. Bebeklerin ateşi yükseldiğinde hemen uzman bir doktordan yardım alınmalıdır. Daha sonra evde sirkeli ve soğuk su ile kompres yapabilirsiniz. Ancak bebeklerin direkt olarak baş ve alın bölgesine soğuk bez kompresi yapılmaması gerekiyor. Ateşin düşmesi ve gribin daha kolay geçmesi için bebeklere soğuk bezden dirsek bölgelerine, kollarına ve bacaklarına kompres yapılması daha uygundur, sağlıklıdır ve ateşi daha kolay düşürmeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

Bebeklerde grip nasıl geçer?

Bebeklerde gribin geçmesi için öncelikle ilaç tedavisine başvurmak yerine, doğal yollara başvurmak gerekir. İlaçlar bir yandan bebekleri iyileştirirken diğer yandan minik organlarına zarar verebilir. Bu nedenle bebeklerin daha kolay ve çabuk iyileşmesi için mutlaka anne sütünden faydalanmak gerekiyor. Sık sık su tüketimine yer verilmesi gerekiyor. Bebekleri çok soğuk yerden çok sıcak yere geçirmemeye dikkat etmek gerekir. Bebeklerde grip ancak bu tavsiyelere uyulduğu takdirde daha kolay ve kısa sürede geçebilir. Bebekleri grip oldukları dönem boyunca çok sıkmamak ve çok kalın giydirmemek de gerekir. Böylelikle bebekler daha rahat nefes alabilir ve daha kolay iyileşebilir. Bebeklere uygun besin takviyesi de yapılabilir. Unutmayın, bebeğiniz için en uygun tedaviyi yine doktorunuz sağlayacaktır.