Gündem ‘Ben düzeni, hukuku savunuyorum’

‘Ben düzeni, hukuku savunuyorum’

17.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Türk Eczacıları Birliği 44. Olağan Büyük Kongresi’ne katıldı.

‘Ben düzeni, hukuku savunuyorum’

Özel kongre çıkışında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un kendisine ziyaretine yönelik soruya, şu yanıtı verdi:

Haberin Devamı

YOK SAYILIYOR: Bugünlerde anayasanın bir maddesi Yargıtay tarafından yok sayılıyor. Ülkeyi yöneten kişi de bunu haklı görüyor ve diyor ki ‘Anayasa Mahkemesi’nin yetkisini herkesin bağlayacağıyla ilişkin anayasa hükmünü yok hükmünde kabul ediyor.’ Biz de diyoruz ki böyle yaparsanız, Meclis’i de yok hükmünde sayar yarın birisi çünkü 80. 85. madde Meclis’i ilgilendiriyor. 

DÜZEN KALKAR: Anayasa tartışması Özgür Özel’in, Recep Tayyip Erdoğan’ın tartışması değildir. Anayasa meselesi örgütlenme hakkı meselesidir, sendikalı işçinin hakkını alma meselesidir. Siz anayasayı bir yerden yok saymaya başlarsanız önüne gelen başka bir yerini yok sayar, düzen kalkar, devlet kalkar.

ANAYASA MADDESİNİ SAVUNUYORUM: Ben Recep Tayyip Erdoğan’a karşı devleti, düzeni, hukuku savunuyorum. Ben Recep Tayyip Erdoğan’a karşı kendi bindiğin dalı kesme diyorum. 

Haberin Devamı

Özel’den 100. yıl affı adımı

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 100. yıl affı için kolları sıvadı. 100. yıl affının MYK’da değerlendirildikten sonra ilk Parti Meclisi (PM) toplantısının gündemine gelmesi bekleniyor. CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da partiye dönmek için yazılı olarak başvurusunu yaptı. Özcan, başvurusunda CHP’ye dönmek istediğini ifade etti. Milliyet’e konuşan Özcan, “Parti Meclisinin vereceği karar doğrultusunda partiye dönme irademi yazılı olarak Genel Başkanlığa sundum.” dedi. Parti kulislerinde Özcan’ın, 100. yıl affı çıkmasa da partiye dönebileceği ve Bolu’dan partinin belediye başkan adayı olabileceği ifade ediliyor.