Gündem Berber ve kuaförler hangi tarihte açılacak? Berber ve kuaförler randevu sistemine göre mi çalışacak?

Berber ve kuaförler hangi tarihte açılacak? Berber ve kuaförler randevu sistemine göre mi çalışacak?

05.05.2020 - 14:28 | Son Güncellenme:

Corona virüs nedeniyle kapatılan ve yaklaşık 45 gündür kapalı olan berber ve kuaförlerin ne zaman açıklanacağı en çok merak edilen sorular arasında yer almaktaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün akşam gerçekleştirilen açıklamada berber ve kuaförlerin açılacağı tarih resmen belli oldu. Peki Berber ve kuaförler hangi tarihte açılacak? İşte herkesin beklediği tarih...

Berber ve kuaförler hangi tarihte açılacak Berber ve kuaförler randevu sistemine göre mi çalışacak

Berber ve kuaförler ne zaman açılacak sorusu vatandaşlar tarafından sıkça araştıma konusu olmaya devam ediyor. Dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada normalleşme sürecinin üç aşamada Mayıs, Haziran ve Temmuz ayları içerisinde olacağını ve ilk aşamda açılacak yerler ve atılacak adımlara ilişkin bilgiler verdi. Peki Berber ve Kuaförler ne zaman açılacak?

Haberin Devamı

Mayıs ayı normalleşme planı

İlk olarak mayıs ayı normalleşme planını paylaşan Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"Sağlık Bakanlığımız, ülkemizdeki tüm sektörlerde normalleşme sürecinde uygulanacak salgın tedbirlerine ilişkin rehber dokümanlar hazırlayarak ilgili kurumlara göndermeye başladı. Tüm kurumlar ve işletmeler, faaliyetlerini bu rehber dokümanlardaki kurallara uygun şekilde yürütecek. İlk müjdemiz 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızadır. 65 yaş üstü gruba, ilk etapta, sokağa çıkma sınırlandırması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle, yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı da bu hafta sonu 10 Mayıs Pazar günü 11.00 ile 15.00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz.

Haberin Devamı

20 yaş altı için ise bu esnemeyi iki grup halinde uygulayacağız. 0-14 yaş grubu hafta içinde, 13 Mayıs Çarşamba günü, yine 11.00 ile 15.00 saatleri arasında, yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkartılabilecek. 15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs Cuma günü, yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkarak, hava alıp dinlenebilecek. Kurallara riayet düzeyine bakarak, sonraki haftalarda da aynı uygulamayı devam ettireceğiz."

"Bu hafta sonu da sokağa çıkma sınırlaması uygulaması sürecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta sonu da sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını sürdüreceklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Halen 31 ilde uygulanan şehirler arası giriş-çıkış sınırlandırmasını, ilk etapta, bu geceden itibaren 7 ilimiz için bitiriyoruz. Bu illerimiz, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'dır. Her hafta illerimizle ilgili değerlendirme yapacak, gelişmelere göre karar vereceğiz. Diğer 24 ilimizdeki giriş-çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.

İstanbul, Ankara ve İzmir'deki ticari taksiler için tek-çift plaka uygulamasını 5 Mayıs itibariyle sona erdiriyoruz.

BERBER VE KUAÖFÖRLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Gereken temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla, berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek.

Haberin Devamı

Aynı şekilde, Sağlık Bakanlığının ve Ticaret Bakanlığının belirlediği kurallara uyulması şartıyla alışveriş merkezleri 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek. Giyim eşyası, ayakkabı, çanta, zücaciye gibi ürünlerin satıldığı işletmeler, belirlenen şartlara uymak kaydıyla, 11 Mayıs'ta hizmete açılabilecek."