Gündem Bergüzar Korel kimdir?

Bergüzar Korel kimdir?

25.07.2016 - 15:28 | Son Güncellenme:

Binbir Gece ve Karadayı gibi ekranların reyting rekortmeni dizilerinde başrol alan başarılı oyuncu Bergüzar Korel, 15 Temmuz akşamı meydana gelen darbe girişimi için tepkisini ortaya koydu. Demokrasi için üzerime düşeni yapacağını dile getiren güzel oyuncu Bergüzar Korel, düşüncelerini bir mektupla dile getirdi. Peki Bergüzar Korel kimdir? Tüm detaylar haberimizde...

Bergüzar Korel kimdir

Ekranların sevilen oyuncusu Bergüzar Korel, 15 Temmuz akşamı yaşananlar için düşüncelerini bir mektupla dile getirdi. Peki başarılığı oyunculuğuyla birçok dizi ve filmlerde rol almış Bergüzar Korel kimdir? Tüm detaylarıyla haberimizde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

2013 Gezi Parkı olayları sırasında da verdikleri tepkiyle ortaya çıkan Ergenç-Korel çiftinin, 15 Temmuz akşamı yaşananlar için getirecekleri yorum merak konusuydu. Eşiyle birlikte yazdığı bir mektupla duygu ve düşüncelerini ifade eden Bergüzar Korel, tepkisini ortaya koydu:

GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ

Demokrasi nedir?
Demokrasi halkın egemenliği demektir.
Demokra sivatandaşların rol aldığı hükümet şeklidir.
Demokrasi, özgür bir seçim sistemisonucunda seçilen temsilcilerden kurulan halk yönetimidir.
Halkın halktarafından yönetimidir.
Temel insan hak ve özgürlüklerinin korunduğu bir sistemdir.
Bir erdemlilik rejimi, bir yaşam biçimidir.
Ben bu ülkede doğdum, bu ülkenin okullarında okudum ve şu anda da bu ülkenin Vatandaşı olarak hem yurtiçi hem de yurtdışında ülkemi en iyi şekilde temsil ediyorum.

Haberin Devamı

TÜRK VATANDAŞI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Türk vatandaşıyım.
Türkvatandaşı olmaktan gurur duyuyorum.
Bayrağım, istiklal marşım, vatanım, bu hayatta olmama sebep en değerli köklerim.
Bu satırları yazarken kimseye kendimi anlatmaya da aklama derdimin olmadığının bir kez daha altını çizmek isterim.
Bir yandan da insan okumak istiyor, duymak istiyor, yalnız olmadığını bilmek istiyor… Bunu da anlıyor ve hakveriyorum.
Gün birlikve beraberlikgünü.

DEMOKRASİ İÇİN ÜZERİME DÜŞENİ YAPACAĞIM
Hiçbir ideoloji, siyasi görüşya da parti sempatizanı olmamakla birlikte bir TÜRK vatandaşı olarak; insan haklarına saygılı, özgürlükçü, eşitlikçi, uzlaşmacı, hukukdevleti olma özelliklerini barındıran "demokrasiye" karşıyapılan her türlü darbenin karşısındayım.
Mecburi birseyahat sebebiyle Türkiye'dedeğilim, ülke sınırları içine girer girmez ben de her görüşe, anlayışa, inanışa saygı gösteren demokrasi için, özgürlük ve insan hakları için, yurttaşlarına hukuk güvenliği sağlayan, hukuka bağlı yöneticilerin olduğu devletim için, demokrasiye sahip çıkmak üzere üzerime düşen neyse yapacağım.

BERGÜZAR KOREL KİMDİR?

Bergüzar Gökçe Korel (d. 27 Ağustos 1982, İstanbul), Türk oyuncu, televizyon sunucusu ve şarkıcı.
Korel, Tanju Korel, Hülya Darcan çiftinin kızları olarak 27 Şubat 1982 yılında İstanbul'da doğdu. Çocukluğunu Ulus'ta geçiren Korel, ilk öğrenimini Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu, orta öğrenimini Yıldız Koleji'nde yaptı. Kolejden mezun olmasının ardından Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü tamamladı.Üniversiteden önce profesyonel kulüplerde voleybol oynadı. Okul hayatı boyunca birçok oyun ve kısa filmde yer aldı. Aynı zamanda Devlet Tiyatrosu Kuva-yi Milliye oyununda yardımcı oyuncu olarak yer aldı. Bir süre Nicole Kidman ve Tom Hanks’in oyuncu koçluğunu yapan Susan Baston ile çalıştı ve Özay Fecht’in workshop çalışmalarına katıldı.

Haberin Devamı

İlk dizi rolünü 1998 yapımı olan Kırık Hayatlar'da aldı. Ardından 2005 yapımı Kurtlar Vadisi: Irak filminde Leyla karakteriyle izleyicilerin karşısına çıktı. Kurtlar Vadisi filmi için rol teklifi geldiğinde hasta olan babası Tanju Korel'in doktorları hastayı kaybetmek üzere olduklarını söylüyorlardı. Bu koşuşturmanın içinde önce rolü geri çevirdi. Ancak annesinin "Baban bu görüşmeye gitmeni isterdi" sözüyle ikna oldu ve teklifi kabul etti. Bu rolün bir zorluğu da Leyla karakterinin Arapça konuşuyor ve filmin canlı çekilecek olmasıydı. Bergüzar Korel bu dili hiç bilmemesine rağmen çok kısa bir sürede rolüne hazırlandı ve çok başarılı oldu. Film gişe rekorları kırdı.

Haberin Devamı

Kurtlar Vadisi Irak'ta yakaladığı başarının ardından yine aynı yıl çekilen Zeytin Dalı dizisinde İklim karakterini canlandırdı. Bu arada reklam filmlerinde rol aldı. Asıl büyük çıkışını ise Kanal D'nin "2006'nın En Fazla Reyting Alan Dizisi" ünvanını alan Binbir Gece'deki Şehrazat Evliyaoğlu rolüyle yaptı. Bu rolde kendisine oyuncu koçluğunu ünlü sanatçı Ayla Algan yaptı. Bu dizideki başarılı performansı ile 2006 Altın Kelebek En Başarılı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.
Bergüzar Korel sosyal sorumluluk projelerinde de faaliyet göstermektedir. Yapı Kredi ve TEGV işbirliğiyle hayata geçirilen “Okuyorum Oynuyorum” projesinde çocuklarla Sokak Tiyatroları düzenledi ve onlara oyuncu koçluğu yaptı.
Türk sinema televizyonlarında ve özellikle tiyatroda kalıcı olmak istediğini ve bunun için de çok çalıştığını her fırsatta söyleyen yıldız; voleybol, buz pateni, rüzgar sörfü gibi sporların yanı sıra dans ve piyano eğitimi de almıştır.
Oyuncu, Binbir Gece dizisinden sonra gelen film ve program tekliflerini değerlendirerek Star TV'de Çocuktan Al Haberi isimli yarışma programını yapmıştır.

Haberin Devamı

Tolgahan Sayışman ile romantik komedi Aşk Geliyorum Demez filmini çekmiştir. Casus Kızlar adlı çizgi filmde "Sam" karakterini seslendirmiştir. 2010-2011 senelerinde Bergüzar Korel, başrolünü Bülent İnal ile paylaştığı atv'de yayınlanan Bitmeyen Şarkı dizisinde rol almıştır. Aynı sene Muhteşem Yüzyıl dizisine konuk oyuncu olarak katılmış, Monica Teresse karakterini canlandırmıştır. Son olarak 2012'de başlayan Karadayı dizisinde Kenan İmirzalıoğlu ile başrol oynamakta ve halen devam eden dizide Hakime Hanım Feride Şadoğlu karakterini canlandırmaktadır.
48.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Ve Kadın Dünyaya Dokundu ana teması doğrultusunda kadınlardan oluşturuldu. Bergüzar Korel de jüri üyesi olarak görev yapmıştır.

Bergüzar Korel, tiyatro ve sinema oyuncusu Halit Ergenç ile 2009 yılının Ağustos ayında evlendi.[1] 2010 yılının Şubat ayında çiftin Ali isminde bir erkek çocuğu dünyaya gelmiştir.

Oynadığı diziler

2012 -2015 Karadayı / TV Dizisi / Yön: Uluç Bayraktar,Cem Karcı / Feride Şadoğlu / ATV
2011 - Muhteşem Yüzyıl / TV Dizisi / Yön: Taylan Biraderler / Monica Teresse / Show TV
2010 - Bitmeyen Şarkı / TV Dizisi / Yön: Sadullah Celen / Feraye / ATV
2006 - 2009 Binbir Gece / TV Dizisi / Yön: Kudret Sabancı / Şehrazat Evliyaoğlu / Kanal D
2005 - Zeytin Dalı / TV Dizisi / Yön: Hakan Gürtop / İklim / TRT
2001 - Cemalim / TV Filmi / Yön: Aydın Sayman / Suna /Show TV
1998 - Kırık Hayatlar / TV Dizisi / Yön: Hüdaverdi Yavuz / TGRT

Oynadığı filmler

2009 - Aşk Geliyorum Demez / Sinema Filmi /Yön: Murat Şeker
2006 - Kurtlar Vadisi Irak / Sinema Filmi / Yön: Serdar Akar
1999 - Şen Olasın Ürgüp / TV Filmi