Gündem Beyoğlu’nda polis dayağı iddiası

Beyoğlu’nda polis dayağı iddiası

11.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

M.M. kız arkadaşı N.K. ile yılbaşında Beyoğlu’nda yürürken, polis tarafından dövüldüğü iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. İddiaya göre, M.M. (35) kız arkadaşıyla yılbaşında Taksim’de eğlendikten sonra İstiklal Caddesi’nde yürürken, yanında iki erkeğin bulunduğu bir kadınla çarpıştı.

Beyoğlu’nda polis dayağı iddiası

Çarptığı kadının “Önüne bak lan” demesi üzerine “Bakılacak yanın mı var?” diye cevap verdi. Bunun üzerine sonradan sivil polis olduğunu öğrendiği kişiler arasındaki bir polis, M.M’nin yakasını tutarak küfür etti.

Haberin Devamı

‘Yumruk attılar’

Bu kişilerin kendisini darp etmediğini belirten M.M. şikayet dilekçesinde, “Bu kişiler sivil polismiş, üzerlerinde polis yazan yelek vardı. Lacivert olduğu için belli olmuyordu. Sonra yürümeye devam ederken, arkadan bir polis gelip elimi bağladı ve beni arabanın arkasına götürdüler. Orada bir sivil polis 4-5 yumruk attı, diğer polisler de beni tuttu. Şüphelilerden şikayetçiyim” dedi.

Darp anı kamerada?

Darp raporu alan M.M. kendisini dövdüklerini iddia ettiği polisleri savcılığa şikayet etti ve olaya ilişkin bir iş yerinin kamera görüntülerini de delil olarak sundu. Görüntülerde M.M.’ye polis aracının arkasında polislerin vurduğu görülüyor.