Gündem BİLSEM sonuçları bugün açıklanmayacak! BİLSEM sonuçlarının açıklanacağı yeni tarih...

BİLSEM sonuçları bugün açıklanmayacak! BİLSEM sonuçlarının açıklanacağı yeni tarih...

29.03.2019 - 11:09 | Son Güncellenme:

MEB BİLSEM sınav sonuçlarının bugün açıklanmayacağını adaylara duyurdu. MEB tarafından yapılan açıklamada BİLSEM tanımlama sürecinde gerçekleşen başvuru sayısının öngörülenin çok üzerinden olması nedeniyle grup tarama uygulama süreci uzatılmış takvim değişikliği zorunlu hale gelmiştir açıklamasında bulundu. Peki BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

BİLSEM sonuçları bugün açıklanmayacak BİLSEM sonuçlarının açıklanacağı yeni tarih...

BİLSEM sınav sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyordu. MEB tarafından yapılan açıklamada BİLSEM tanımlama sürecinde gerçekleşen başvuru sayısının öngörülenin çok üzerinden olması nedeniyle grup tarama uygulama süreci uzatılmış takvim değişikliği zorunlu hale gelmiştir açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Buna göre 29 Mart'da açıklanması beklenen BİLSEM grup tarama uygulama sonuçlarının açıklanma tarihi 19 Nisan olarak güncellenmiştir açıklamasında bulunuldu.

BİLSEM sonuçları bugün açıklanmayacak BİLSEM sonuçlarının açıklanacağı yeni tarih...

SINAV İTİRAZLARI NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR?

1. Tablet Bilgisayar Grup Tarama Uygulamasına İtiraz

a) Tablet bilgisayar ile yapılan grup tarama uygulama sonucuna ilişkin itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan beş iş günü içinde öğrenci velisi tarafından http://esinav.meb.gov.tr adresinden yapılacaktır.

b) Genel Müdürlüğe ulaşan itirazlar değerlendirildikten sonra yine aynı sistem üzerinden veliye bilgilendirme yapılacaktır. 4.2. Bireysel Değerlendirme Uygulamasına İtiraz

a) Genel zihinsel, görsel sanatlar ve müzik yetenek alanında yapılan bireysel değerlendirmelere ilişkin itirazlar, sonuçlar http://www.meb.gov.tr adresinde yayımlandıktan sonra beş iş günü içinde öğrenci velisi tarafından il millî eğitim müdürlükleri il tanılama sınav komisyonlarına yapılacaktır.

ÖNEMLİ: Müzik yetenek alanında uygulamaya girecek adaylar için gerekli materyaller uygulama merkezlerinde hazır bulundurulacaktır.

b) Komisyonlar bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itirazları değerlendirip itiraz sonucu ile ilgili olarak veliyi bilgilendireceklerdir.

c) Öğrenci T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

d) Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.