Gündem Bir garip yangın faciası

Bir garip yangın faciası

01.02.2012 - 09:55 | Son Güncellenme:

Köy korucusunun yanan evi brandayla saklandı

Bir garip yangın faciası

Diyarbakır’ın Eğil ilçesine bağlı köyde koruculuk yapan Hanefi Yılmaz’ın evinde çıkan yangın faciayla sonuçlandı. Alevler 4’ü çocuk 6 kişiyi yuttu. 2 çocuk da yoğun bakımda.

Geçici köy korucusu olarak görev yapan Mehmet Hanefi Yılmaz’ın Diyarbakır’ın Eğil ilçesine bağlı Ilgın köyünde bulunan evinde, sabah saat 05.15 sıralarında yangın çıktı. Sobadaki kömürün, benzin ile tutuşturularak yakılmaya çalışması sonucu çıkan yangında alevler tüm binayı sardı. Alevlerin arasında kalan Mehmet Hanefi, anne Sabiha ve çocukları Gülistan, Hacı, Eyüp ve Abdurrahman Yılmaz hayatını kaybetti.

16 yaşındaki Mehmet Yaşar Yılmaz ile 5 yaşındaki Adem Yılmaz, alevlerin arasından yaralı olarak kurtarıldı. Vücutlarında ciddi yanıklar oluşan iki çocuk Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, habercilerin soruları üzerine iki yaralının durumunun kritik olduğunu açıkladı.

Kar nedeniyle kurtarmaya gidemediler

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, geçici köy korucusu olarak görev yapan Mehmet Hanifi Yılmaz’a ait evdeki yangının ve ölümlerin çok üzücü olduğunu açıkladı. Vali Toprak, köylülerin yoğun kar yağışı nedeniyle evlerinden çıkamadıklarını ve bu nedenle yangını geç gördüklerini söyledi. Bu arada yangının çıktığı evin branda ile kapatılması kafaları karıştırdı. Evin çevresinde geniş güvenlik önlemi alan jandarma, hiçbir medya mensubunu olay yerine sokmadı.

Haberciler ile jandarma arasında tartışma yaşandı. Yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirten yetkililer, geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını bildirdi. Öte yandan bir facia haberi de Uşak’tan geldi. Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikada meydana gelen patlamada 2 kişi öldü. Uşak Valisi Özdemir Çakacak, fabrikada yapılan inceleme sonucuna göre kazan patlaması sonucu yangın çıktığını açıkladı. Patlamadan sonra çıkan yangında yaralanan bir kişinin de hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi. Patlamayla ilgi geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.