Gündem Bir tatlı huzur arayanlar için Heybeliada

Bir tatlı huzur arayanlar için Heybeliada

30.04.2018 - 10:20 | Son Güncellenme:

Heybeliada Büyükada’dan sonra İstanbul'daki en büyük adalardan biridir. Heybeliada isminin verilmesinin nedeni uzaktan bir heybe şekline benzetilmesindendir. Çam ağaçları, muhteşem manzarası ile Heybeliada’da bulunulacak saatler son derece keyif vericidir. Heybeliada'ya vapur, motor ve deniz otobüsleri seferleri ile rahatlıkla ulaşılabilir.

Bir tatlı huzur arayanlar için Heybeliada

Sıcaklardan çok fazla etkilenmemek adına Mart-Nisan ayları Heybeliada gezileri için ideal zaman dilimleridir. Bahar zamanında mis gibi çiçeklerin arasında ne üşütme ne de terleme yaşanmadan keyif alınabilir. Gündüz alınan keyif yanı sıra geceleri de Heybeliada da lezzetli yemeklerle ve Rum ezgilerinin ağırlıkta olduğu sahil kesimi restoranlarda eğlenilebilmektedir. Adada konaklama adına da birçok seçenek bulunduğundan gerek apart odalar gerek oteller misafirlerini en güzel şekilde ağırlar.

Haberin Devamı

Heybeliada’yla ilgili öncelikli olarak bilinmesi gereken 5 faktör

1-Heybeliada Büyükada’dan sonra en büyük adalardan biridir.

2- Heybeliada da geçirilecek saatlerde alınacak huzur bir başkadır.

3- Gerek doğası gerek tarihi yapıları ile özel bir yerdir.

4- Gecesi ve gündüzü ile misafirlerine kucak açan bir yerdir.

5- Heybeliada denildiğinde Aya Yorgi Uçurum Kilisesi ön plandadır.

Heybeliada’da Festivaller


Heybeliada’da Balık Festivali her yıl kutlanır. Mezeler sıra sıra dizilir, konserler eşliğinde eğlenceler düzenlenir. Sokak Festivali ada bünyesinde son derece keyif verici bir tertiptir. Kültürel ve sanatsal değerlere önem vermek bir kez daha hatırlatılır.

Heybeliada’da Tarihi Yerler


Çam limanında bulunan bakır madeni adayı özel hale getirmiştir. Bu madeni bulma antik çağlara kadar gitmektedir. Heybeliada’nın en önemli tarihi diğer yapısı ise Aya Nikola Kilisesidir. Burada Hz İsa’nın 12 havarisinin tasviri yer almaktadır. Aya Yorgi Kilisesi ise adanın tarihi açısında da etkilidir. Kilise uçurumun dibinde bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Heybeliada’da Gezilecek Yerler


Heybeliada kuş sesleri içerisinde huzur alınabilecek yerlerden biridir. Burada geçirilecek bir 24 saat bile insanı sıkıntılarından uzaklaştırabilir. Ada gerek sakinliği gerek hareketliliği ile her açıdan misafirine cevap verebilecek niteliklere ve gezip görülecek yerlere sahiptir. Başlıca gezme noktaları ise; Deniz Lisesi'dir. 150 yıl önce İtalya’dan getirilen renkli camlarla yapılmış özel mezar olan Süslü Mezar görülesi yerleri arasındadır. Adada var olan Senatoryum ise Ulu Önder Atatürk'ümüzün verem hastaları için kurduğu yerdir. Saint Georges Kilisesi, Ortodoks Kilisesi, Ruhban Okulu mutlaka görülmelidir. İsmet İnönü Köşkü Heybeliada’da en dikkat çekici yerdir. Yine en eski yapılardan olan Halkı Palas Oteli de tarihi bir konaklama için uygundur.