Gündem Bir yıl önce yakıldı hâlâ tek şüpheli yok

Bir yıl önce yakıldı hâlâ tek şüpheli yok

29.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da geçen yıl cesedi yanmış halde bulunan transeksüel Hande Kader’in (23)  katiline aradan 1 yıl geçmesine rağmen ulaşılamadı. Hande’nin onlarca kameranın bulunduğu işlek bir caddede araca bindiğini belirten LGBTT Dayanışma Derneği Başkanı Kıvılcım Arat, soruşturmanın ihmal nedeniyle ilerlemediğini iddia etti.

Bir yıl önce yakıldı hâlâ tek şüpheli yok

İstanbul’da yaşayan seks işçisi Hande Kader, 4 Ağustos 2016’da kayboldu. Arkadaşlarının kayıp başvurusu sonrası
6 Ağustos’ta Zekeriyaköy’de yanmış cesedi bulundu. Dosyayı takip eden avukat Fırat Söylemez, “Şu an katile yönelik somut bir bilgi yok. Telekomünikasyon Başkanlığı’nın telefon görüşmelerini incelemesi için bekliyoruz. Hande’nin kimlerle görüştüğü ortaya çıkarsa, katile ulaşılabileceği düşünülüyor. Arkadaşları Hande’nin en son bir hastanenin önünde olduğunu söyledi. Bir araçtan bahsedildi. Bu iddiaların üzerine o civardaki MOBESE kayıtları incelendi ve o araca da bakıldı. Ama bir şey çıkmadı” dedi.

Haberin Devamı

‘Büyük bir keyfilik’

Kıvılcım Arat ise soruşturmanın keyfilik içinde sürdürüldüğünü savundu: “Gereği kadar üzerinde durulmadı. Kolluk kuvvetleri yapması gerekeni yapmadı. Söz konusu translar olduğundan keyfilik söz konusu. Onlarca kameranın olduğu yerde istense katilin yüzü dahi tespit edilebilir.”