Gündem Birçok kent kara teslim oldu! Binlerce yol ulaşıma kapandı

Birçok kent kara teslim oldu! Binlerce yol ulaşıma kapandı

25.12.2023 - 16:52 | Son Güncellenme:

Doğu Karadeniz'deki 4 ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle 367 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekipler yolların ulaşıma açılması için çalışma başlattı. Bitlis ve ilçelerinde 49 yerleşim yerinin yolu, Sivas’ta 198 köy yolu ulaşıma kapandı.

Birçok kent kara teslim oldu Binlerce yol ulaşıma kapandı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde soğuk hava sonrası yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Kar nedeniyle Artvin’de 137, Gümüşhane’de 101, Giresun’da 65, Rize’de 64 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının devam ettiği bölgede belediye, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, iş makineleriyle kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışma başlattı. Ekiplerin yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yollara müdahalesi sürerken, hava sıcaklığının hissedilir derecede azalmasıyla buzlanmalara karşı tuzlama çalışmalarına da ağırlık verildi.

Haberin Devamı

Yağışlı havanın devam edeceği bildirilirken, ekipler, özellikle yaşlı, hasta, engelli ve gebelerin evlerine giden yolları ise sürekli ulaşıma açık tutuyor.

BİTLİS

Kent genelinde 3 gündür belirli aralıklarla yağan kar nedeniyle 49 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Yolların açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri çalışma başlattı. Kar kalınlığı kent merkezindeki kırsal mahallelerde 35, yüksek kesimlerde ise yaklaşık 70 santimetreye ulaştı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, "İl Özel İdaresi olarak 10 ayrı şantiyede, 80 personel ve 60 iş makinesiyle karla mücadale çalışmaları yürütülüyor. Ekiplerimiz 7/24 çalışıyor" dedi.

Haberin Devamı

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının ardından soğuk havanın hakim olacağı kentte, buzlanma ve don uyarısında bulundu. Belediye ekipleri de kent merkezinde kar temizleme çalışması başlattı.

Birçok kent kara teslim oldu Binlerce yol ulaşıma kapandı

YOĞUN KAR YAĞIŞI 198 KÖY YOLUNU ULAŞIMA KAPATTI

Sivas’ta dün etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İl Özel İdaresi’nden edinilen bilgilere göre yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 198 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapalı olan köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ARDAHAN

Ardahan il genelinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle vatandaşlardan meteorolojik uyarıları takip ederek zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını istendi. Kentte etkili olan kar fırtınası nedeniyle 57 köy yolu ulaşıma kapanırken, eğitim-öğretime bir gün süre ile ara verildi.

Tipi şeklinde etkili olan kar nedeniyle ulaşımda zorluklar yaşanıyor. Ardahan-Kars ve Ardahan-Çıldır kara yolu yaklaşık 2 saat boyunca trafiğe kapandı. Çok sayıda araç trafikte kalırken, il genelinde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri ise çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Birçok kent kara teslim oldu Binlerce yol ulaşıma kapandı

KARABÜK

Karabük İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, kapalı köy yollarını açma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Açıklamada, "İlimiz genelinde etkili olan kar yağışı sonucunda; Karabük İl Özel İdaresi olarak sorumluluk sahamız olan köy yollarında kapanan toplam köy yolu sayımız 107 köy olup bin 166 kilometre uzunluğunda köy yolu ulaşıma kapanmıştır. İş makinelerimiz ile sahada yapılan karla küreme çalışması neticesinde 73 köyümüzün 817 kilometrelik yolu ulaşıma açılmış olup; halihazırda 47 köyümüzde toplam 223 kilometrelik yolda kar küreme ve yol genişletme çalışmaları devam etmektedir. Mevcutta 34 köyümüzde 349 kilometrelik yolumuz ulaşıma kapalı olup çalışmalar aralıksız devam etmektedir" denildi.

Haberin Devamı

Birçok kent kara teslim oldu Binlerce yol ulaşıma kapandı

VAN’DA İŞ MAKİNESİNİN ÜZERİNE ÇIĞ DÜŞTÜ

Van’ın Saray ilçesinde yol açma çalışması yapan iş makinesinin üzerine çığ düştü.

Van’da dün etkili olan ve 451 yerleşim yerinin yolunu ulaşıma kapatan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışının durmasıyla sabah saatlerinde yol açma çalışmasına başlayan Van Büyükşehir Belediyesine ait iş makinesinin üzerine çığ düştü. Saray ilçesine bağlı Turan Mahallesi yolunda çalışma yapan iş makinesinin üzerine çığ düşmesi sonucu yaralanan olmazken, bölgede çalışmaların devam ettiği belirtildi.