Gündem Birlikte güçleneceğiz

Birlikte güçleneceğiz

10.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği ve UN Women, kadınların güçlenmesi için çalışan 22 sivil toplum kuruluşuna mali ve teknik destek verecek. Bu destek Mart 2024’e kadar sürecek

Birlikte güçleneceğiz

Birleşmiş Milletler Kadım Birimi (UN Women), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ‘Türkiye’de Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Gelişmesi için Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Çok Paydaşlı Ortaklıkların Güçlenmesi’ projesi kapsamında mali ve teknik destek sağlanacak sivil toplum kuruluşlarını açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin 17 ilinden 22 sivil toplum kuruluşu, BM Kadın Birimi (UN Women) Türkiye Ülke Direktörü Asya Varbanova ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı, Elçi Müsteşar Eleftheria Pertzinidou’nun katılımlarıyla Ankara’da gerçekleşen ödül töreninde bir araya geldi. Ödül töreninde konuşan Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye Ülke Direktörü Asya Varbanova, “Kadın hareketi ve kadın sivil toplum kuruluşları, küresel, bölgesel, ulusal ve yerel düzeyde toplumsal cinsiyet eşitliğini ve kadın haklarını ilerleten yasaları, politikaları ve uygulamaları güçlendirmek için önemli değişimlerin en ön saflarında yer aldılar. Kadın sivil toplum kuruluşları UN Women’ın kilit ortaklarındandır ve onları bu önemli çalışmalarında desteklemeyi taahhüt ediyoruz” dedi. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı ve Elçi Müsteşar Eleftheria Pertzinidou da projenin kadın haklarını daha ileriye taşımak için temel önceliklere odaklandığını belirterek, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları arasındaki diyaloğu güçlendireceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Birlikte güçleneceğiz

BM Kadın Birimi, Kadınlarla Dayanışma Vakfı, KAMER, Türk Kadınlar Birliği ve Uçan Süpürge Vakfı ile birlikte, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin sonlanması, kadınların adalete ve insan hakları mekanizmalarına erişimi alanlarında ortak projeler yürütülecek. Ayrıca, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadın haklarının ilerletilmesindeki çalışmaları için kurumsal  kapasitelerinin  güçlenmesine  katkıda bulunmak amacıyla, 18 kadın örgütü ve kadınların liderlik ettiği STK’ya ‘küçük ölçekli hibe desteği’ verilecek.

4.5 milyon Euroluk mali destek verilecek

‘Türkiye’de Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Gelişmesi için Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Çok Paydaşlı Ortaklıkların Güçlenmesi’ projesi, Avrupa Birliği’nin “Sivil Toplum ve Medya Programı” kapsamında yaklaşık 4.5 milyon euroluk mali desteğiyle Mart 2024’e kadar uygulanacak. Proje, sivil topluma destek yoluyla Türkiye’de kadın haklarının ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. UN Women, proje çerçevesinde ağ kurma, bilgi ve deneyim paylaşımı, kapasite geliştirme, veri ve kanıt temelli savunuculuk ile kamu kurumları, yerel yönetimler ve akademik kuruluşlarla ortaklıklarının güçlenmesi alanlarında STK’ları destekliyor.