Gündem Bitmez son yolculuğuna uğurlandı

Bitmez son yolculuğuna uğurlandı

16.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.

Bitmez son yolculuğuna uğurlandı

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında kürsüde konuştuğu sırada rahatsızlanan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. 15 Aralık 1969 doğumlu Hasan Bitmez için dün Fatih Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Bitmez’in babası Salih Bitmez, Hasan Bitmezin eşi ve akrabaları taziyeleri cami avlusunda kabul etti. Cenaze törenine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu ve siyasi partilerin İl ve ilçe başkanları ile çok sayıda Saadet Partili ve Bitmezin sevenleri katıldı. 

Haberin Devamı

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Karamollaoğlu bir konuşma yaptı. 

Karamollaoğlu, “Böyle bir ölüm herkese nasip olmaz. Hakikaten bir vazifeyi ifa etmesinin hemen arkasından şehadet şerbetini içti. Bütün kardeşlerimizin, Hasan Bey kardeşimizin yolundan gitmesini, onu örnek almasını, hayatlarını aslında bu davaya böylece hasretmelerini temenni ederim” dedi. 

Karamollaoğlu’nun konuşması sonrasında Bitmez’in cenazesi omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. Bitmez’in tabutuna Türk bayrağı ile Filistin bayrağı örtüldü. Hasan Bitmezin cenazesi defnedilmek üzere merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın da mezarının bulunduğu Merkezefendi Mezarlığı’na götürüldü. ● DHA