Gündem ‘BİZ BU ERKEKLİĞE KARŞI ÇIKIYORUZ’

‘BİZ BU ERKEKLİĞE KARŞI ÇIKIYORUZ’

27.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa’da yürüyen erkekler, “Taciz, tecavüz, şiddet ve cinayet erkeklikse, biz erkek değiliz” diye slogan attı

‘BİZ BU ERKEKLİĞE KARŞI ÇIKIYORUZ’

25 Kasım Dünya Kadına Şiddete Karşı Dayanışma Günü’nde Şişli Belediyesi’nin düzenlediği erkekler yürüyüşünün ardından akşam da Bursa’da erkekler kadına şiddeti protesto yürüyüşü yaptı.
Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda bir araya gelen erkeklerden oluşan yaklaşık 150 kişilik grup, kadına yönelik şiddet, tecavüz ve cinayetleri protesto etti. ’Erkeklerin sevgisi her gün 3 kadın öldürüyor’, ’Erkek şiddeti ağustos ayında 28 kadın öldürdü’, ’Erkek şiddeti 2010’da 217 kadın öldürdü’, ’Namus bekçiliği yapmak erkeklikse biz erkek değiliz’, ’Erkeklik öldürmekse biz erkek değiliz’ yazılı pankartlar taşıyan grup, ’Taciz, tecavüz, şiddet, cinayet erkeklikse, biz erkek değiliz’ diye slogan attı. Arkadaşları adına açıklama yapan Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, şöyle dedi:
“Yapılan tüm araştırma ve istatistiklere göre kadına yönelik şiddetin birinci faillerinin kocalar, sevgililer, ağabeyler, babalar, erkek çocukları. Bizler, erkekler, toplum, aile ve devlet tarafından bize öğretilmiş ve sürekli dayatılmakta olan bu erkekliğe karşı çıkabiliriz, çıkmalıyız, çıkıyoruz. Bundan böyle biz, bir grup erkek olarak, her 25 Kasım günü bir araya gelip, sürdürülen cinsiyet temelli eşitsizlik koşullarını, sadece dayakla simgeselleşen şiddeti değil, aynı zamanda taciz, cinsel istismar, tecavüz, psikolojik ve ekonomik şiddet gibi kadına yönelik her türlü eril şiddeti protesto etmeye ve erkek cinayetlerini teşhir etmeye devam edeceğiz. İlan ediyoruz ve diyoruz ki taciz, tecavüz, şiddet, cinayet erkeklikse, biz erkek değiliz.”