Gündem Biz katile katil deriz

Biz katile katil deriz

13.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Katile katil, zalime zalim demekten bizi alıkoyamazlar. İsrailli yöneticiler, soykırımı saklamaya çalışmak yerine Gazze’de ölen bebeklerin hesabını versin” dedi.

Biz katile katil deriz

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ -   AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi’nde büyükelçiler ile birlikte iftar yaptı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

MEZARLIĞA DÖNÜŞTÜ: Ramazan’ı maalesef buruk karşıladık. Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında İsrail saldırılarında 32 bin kardeşimiz şehit oldu, 73 bin Filistinli yaralandı. İsrail, 7 Ekim öncesinde 17 sene boyunca uyguladığı ablukayla zaten Gazze’yi bir açık hava hapishanesine çevirmişti. Son 5 aydır ise Gazze’yi örneklerine ancak 2. Dünya Savaşı’nda şahit olduğumuz büyük bir imha kampı haline getirdi. Gazze dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığına dönüşmüştür. Bunu sadece biz değil, bölgeyi ziyaret eden vicdan sahibi herkes söylüyor.

SOYKIRIM GERÇEĞİ: Biz böyle konuştuğumuzda Netanyahu ve cinayet şebekesi rahatsız oluyor. Hemen antisemitizm yaftası vurarak bizi susturabileceğini zannediyor. Bu amaçla şimdiye kadar gizli-açık her yolu denediler, ama Tayyip Erdoğan’ın hakkı ve hakikati haykırmasına asla engel olamadılar. Bugün de katile katil, zalime zalim demekten bizi alıkoyamazlar. İsrailli yöneticiler, bize saldırarak soykırım gerçeğini saklamaya çalışmak yerine, Gazze’de susuzluktan ve açlıktan ölen bebeklerin hesabını versin. Bir miktar un, bir miktar makarna, belki bir adet kuru ekmek alabilmek için sıra bekleyen masum sivilleri katledenlerin bize söyleyecek sözü olamaz. İsrail yönetimi ne yaparsa yapsın katil, zalim, hırsız, yalancı ve faşist olduğu gerçeğini artık gizleyemez.

Haberin Devamı

TERÖRİSTANA İZİN YOK: Ülkemiz Türkiye Yüzyılı’nın inşası için hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Gazze ve Ukrayna’nın yanı sıra Suriye, Irak, Libya, Yemen ve Afganistan’da barışa yönelik çabalara katkı sağlıyoruz. PKK, PYD, FETO ve DEAŞ başta olmak üzere terörün her çeşidine karşı mücadele yürütüyoruz. Güney sınırlarımızın ötesinde bir teröristan kurulmasına hiçbir şart altında müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda artık müttefiklerimiz başta olmak üzere, dost ülkelerden en azından DEAŞ bahanesiyle bölücü terör örgütüne verilen desteği keserek Türkiye ile dayanışma sergilemelerini bekliyoruz.

Biz katile katil deriz

Erdoğan’a, 17 Şubat 1921’de İstiklal Marşı’nın yayımlandığı ilk Sebilürreşad nüshası hediye edildi.

Haberin Devamı

‘Sapkın akımlara esir etmeyeceğiz’

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılış programına katıldı. Erdoğan, törende “Bugün İstiklal Marşı’mızın kabulünün 103. yıl dönümü. Milletimizin yüreğinden sökülüp gelen güçlü bir özgürlük iradesinin yazıya dökülmüş hali olan İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle ve şükranla yad ediyoruz. Ülkemizin dört bir yanında gençlerimiz tarafından yürütülen kültür sanat çalışmalarını, teknoloji faaliyetlerini gördükçe geleceğimize olan güvenim artıyor. Gençlerimizi internet mecralarındaki birtakım platformların sanal dünyalarına hapsederek sahip oldukları büyük medeniyet birikiminden mahrum bırakmak isteyenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz. Son dönemde iyice hız kazanan çocuklarımızı inancından, kültüründen, ailesinden, benliğinden hatta cinsiyetinden kopartarak küresel sapkın akımların esiri yapma çabalarını mutlaka boşa çıkaracağız” dedi.