Gündem Boğaziçi eylemlerine ilişkin davada 5 öğrenciye yakalama kararı

Boğaziçi eylemlerine ilişkin davada 5 öğrenciye yakalama kararı

10.01.2022 - 15:59 | Son Güncellenme:

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlere katılan ve haklarında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 97 kişinin yargılandığı davada mahkeme savunması alınamayan 5 öğrenci hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Boğaziçi eylemlerine ilişkin davada 5 öğrenciye yakalama kararı

Damla GÜLER /milliyet.com.tr  Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına yönelik protestolara katılan aralarında öğrencilerin de bulunduğu 97 kişinin, “toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuksuz yargılanan bazı sanıklar ile avukatları katıldı. Mahkemede savunma yapan öğrenciler, basın açıklaması olacağı bilgisini sosyal medyada gördükten sonra Güney Kampüs Kapısı önüne gittiklerini söyledi.

Polisin basın açıklamasına izin vermediğini söyleyen öğrenciler, “Bazı arkadaşlarımız parkta otururken gözaltına alındı” dedi.

'SLOGAN ATMADIM'

Eylemler nedeniyle hakkında dava açılan çok sayıda öğrencinin avukatlığını yapan ancak bu davada kendisi de sanık olan Ezgi Önalan yaptığı savunmada, basın açıklamasını duyunca öğrencilerin yanında olmak için olay yerine gittiğini söyledi.

Olay yerinde yaşanan arbedenin görüntülerini çektiğini anlatan Önalan, “Bir öğrencinin üzerinde birçok polis olduğunu görüp yanına gittiğimde ben de gözaltına alındım. Bizim suç duyurularımız soruşturmaya ve kovuşturmaya konu olmalıydı. Soruşturma aşamasında da savcı, bir avukat olarak ifademi almaya tenezzül etmedi. Atılan bütün sloganların altına imzamı atarım ama görüntü aldığım için hiçbir slogan atmadım” dedi.

Haberin Devamı

Alınan savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme dava aşamasında savunması alınamayan 5 öğrenci hakkınsa yakalama kararı çıkarılmasına karar vererek duruşmayı ertelendi.