Gündem ‘Bölgede terör örgütünün yeri yok’

‘Bölgede terör örgütünün yeri yok’

05.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası yayınlanan bildiride, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki bölgenin geleceğinde terör örgütleri ve destekçilerine yer olmadığı belirtildi.

‘Bölgede terör örgütünün yeri yok’

AYDIN HASAN/ANKARA- Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde, terör örgütü PKK ve uzantıları ile mücadelede Irak ve Suriye’nin kuzeyinin yanı sıra Avrupa vurgusunda da bulunuldu. Bölgenin geleceğinde terör örgütleri ve destekçilerine yer olmadığının belirtildiği bildiride, Avrupa ülkelerine ise “teröristlere müsümaha gösterilmesinin kamu düzenlerini etkileyeceği” uyarısı yapıldı.

Haberin Devamı

MGK’nın Mart ayının son haftasında planlanan olağan toplantısı, 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle bir hafta ertelemeli olarak dün yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MGK’nın gündemindeki ağırlıklı konuyu, terör örgütü PKK ve uzantılarının Irak ve Suriye ile Avrupa ülkelerindeki faaliyetleri oluşturdu. Toplantıdan sonra yayınlanan bildiride, şunlar kaydedildi:

*PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ VE DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla gerçekleştirilen operasyonlar hakkında Kurula bilgi sunulmuştur.

*Komşumuz Irak ile oluşturulan stratejik iş birliği zemininin her geçen gün güçlenmesinden duyulan memnuniyet ifade edilmiş; müreffeh bir bölge ve gelecek inşa etmek maksadıyla güvenlik, ekonomi, enerji ve ulaştırma alanları başta olmak üzere müşterek ve çok boyutlu gayretlerin uzun vadeli bir anlayışla sürdürülmesinin önemi vurgulanmıştır.

Haberin Devamı

*Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine ve onların destekçilerine hiçbir surette yer verilmeyeceğinin altı çizilmiş; terör örgütlerini cesaretlendiren tüm aktörlerin aklıselimle hareket ederek terörle irtibatlarını kalıcı şekilde ve gecikmeksizin kesmesinin önemine işaret edilmiştir.

‘Müsamaha göstermeyin’

*PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızı ve temsilciliklerimizi hedef alan saldırılarının yakından takip edildiği belirtilmiş; bölücü terör örgütünün gerçek yüzünü gözler önüne seren menfur saldırıların engellenmesi ve sorumluların cezalandırılması hususunda mesuliyeti bulunan devletlere, terör örgütlerine müsamaha göstermelerinin er ya da geç kamu düzenlerinin bozulması ve nihayetinde kendilerinin de terörün hedefi hâline gelmeleri ile neticeleneceği gerçeği bir kez daha hatırlatılmıştır.

Türkeş’in mezarını ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vefatının 27. yıldönümünde MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in anıt mezarını peş peşe ziyaret ederek, dua ettiler. Türkeş’in anıt mezarına ilk olarak Bahçeli geldi. Beraberinde parti yöneticileri ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ile birlikte Beştepe’deki anıt mezarı ziyaret eden MHP lideri, Kur’an-ı Kerim okunduktan sonra dua etti, ardından da kabre kırmızı beyaz karanfiller bırakıp, bakır ibrikle su döktü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise kabir ziyaretine merhum Türkeş’in oğlu AK Parti Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş ile birlikte geldi. Anıt mezarda dua okuyan Erdoğan, ardından kabre kırmızı beyaz karanfiller bıraktı ve ibrikle su döktü. Ziyarette MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve Ankara Valisi Vasip Şahin de hazır bulundu. -ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

‘İsrail saldırıları sona ermeli’

MGK bildirisinde Uluslararası Adalet Divanı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına rağmen Gazze’deki katliamı sürdüren İsrail’in uluslararası hukuku yok sayan saldırı ve insanlık dışı uygulamalarına engel olunmamasının meşruiyetinin daha fazla sorgulanmasına yol açacağı ifade edilmiştir. Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen katliamların neticeleri ile yalnızca faillerin değil iş birlikçilerin de yüzleşmek zorunda kalacağı vurgulanmış; uluslararası topluma, Gazze’ye saldırıların sona erdirilmesi ve bölgeye kapsamlı insani yardım ulaştırılması ile kalıcı barış için gösterdiğimiz çabalara destek vermesi çağrısında bulunuldu.

Haberin Devamı

Güçlü demokrasi geleneği

Bildirinin son maddesinde, yerel seçimler konusunda, “31 Mart 2024 mahallî idareler genel seçimlerinin, vatandaşlarımızın feraseti ve tüm kurumlarımızın gayretli çalışmalarıyla huzur ve güven ortamı içerisinde güçlü demokrasi geleneğimize yaraşır şekilde gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyulduğu vurgulanmıştır” ifadesi yer aldı.