Gündem Bostancı: Twietter ve sosyal medyaya hukuki tedbir gerekir

Bostancı: Twietter ve sosyal medyaya hukuki tedbir gerekir

01.06.2013 - 19:04 | Son Güncellenme:

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 10. Bölge Toplantısında konuşan AK Parti Amasya Milletvekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Naci Bostancı, İstanbul’daki Gezi Parkı olaylarıyla ilgili ilginç açıklamalar yaptı

Bostancı: Twietter ve sosyal medyaya hukuki tedbir gerekir

Çatışmanın olduğu her yerda kara propogandanın da paralel olarak yapıldığını belirten Bostancı, “Tarih boyunca olduğu gibi Gezi Parkı’nda da kara propoganda yapıldı. Twetter, sosyal medya son birkaç gündür Türkiye’nin son 90 yılda gördüğü en büyük yalanlara aracılık yaptı. Sözde haberciliğin bu yeni kanalına ilişkin hukuki tedbirler gerekir. Teknoloji gelişiyor ama arkasında hukuki boşluk bırakıyor. İsmini değiştiriyor. Başlıyor yalan yazmaya, kahramanlık taslamaya! Teknoloji bunların tespiti ve hukuki normlar çerçevesinde takibine imkan veriyor. Bu tür haber alanları maskeli baloların yapıldığı yerler olamazö dedi.

Haberin Devamı

Bostancı, Gezi Parkı olaylarında kışkırtıcılar olduğunu ve Ak Parti’ye karşı bir husumet çıkartma amacında olduklarını söyledi. Bazı kesimlerin “Sandıkta yenemedik. Üçbeş sokak hareketinden sonra iktidardan uzaklaştırabilirizö gibi düşünceyle hareket ettiğini ileri süren Bostancı, “Türk baharıymış! Türk baharı 2002’de oldu. Sokak eşkiyalığı ile iktidar değiştirilmez. Oyunun kuralına göre siyaset yapmak durumunda olanların sandıkta yenilince, kuralsız oyunun parçası olmak için hevesli olması utanç vericidir. Gücün yetiyorsa gelirsin sandığa, milletin gönlünü kazanır iktidar olursun. Seçim sürecinde daha iyi bağır! Her türlü sloganı at. Seçim dışında katakulli ile iktidar değiştirme peşinde koşmak bahar yaratmak değil, kendi altını oyan bahardır. Üç beş maceracıya sözüm yok. Ama o müssese, yapılar var ya, onların böyle bir maceracılıktan nema çıkarmaya çalışması utanç vericidir. Bu ahlaksızlığa millet sandıkta yanıt verecektir. Birileri provokasyon peşinde koşabilir, ajitasyon yapmak isteyebilir, sokakları doldurabilir. Ancak, bir ölçüde bu olaylar olabiliyorsa demek ki Türkiye’de bizim dokunmamız gereken, iletişim kurmamız gereken ama ulaşamadığımız, kendimizi anlatamadığımız insanlar var demektir. Burada bizim de suçumuz, kusurumuz var. Kendimizle yüzleşeceğizö dedi.
Milli Savunma Eski Bakanı Antalya Milletvekili Vecdi Gönül de 'Dışa bağımlılıktan kurtuluş yoluna savunma sanayi konulu' konuşma yaptı. Gönül, Türkiye’nin ürettiği savunma silah ve araçlarıyla ilgili bilgi verdi.
Toplantıda Hükümet icraatlarını anlatacağı son konuşmayı yapacak olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, programındaki değişiklik nedeniyle İzmir’e gelemediği için toplantıya katılamadı.