Gündem Bu rallinin geliri de öğrencilere

Bu rallinin geliri de öğrencilere

02.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Otomobil tutkunu Ahmet Öngün, Güney Amerika Rallisi’nde üniversite öğrencileri için bağış toplayacak. Öngün’ün hedefi 200 öğrenciye burs desteği sağlamak.

Bu rallinin geliri de öğrencilere

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul  -  Otomobil tutkunu 70 yaşındaki iş insanı Ahmet Öngün 22 Ekim’de başlayıp 20 Kasım’da sona erecek Güney Amerika Rallisi’ne İtalyan partneri Mattia Nocera ile birlikte katılacak. Öngün, klasik otomobil 1969 model Porsche ile Peru, Bolivya, Şili, Arjantin turunu 30 günde tamamlayacak. 2010 yılında da partneri Erdal Tokcan ile Pekin-Paris Rallisi’ne katılan ilk Türk ekip olan ve ralliyi ikincilikle bitiren Öngün, bu rallide 140 üniversite öğrencisine 4 yıllık eğitim bursu sağlamıştı. Öngün’ün, bu yıl ki yarıştaki hedefi ise 200 üniversite öğrencisine 4 yıllık eğitim bursu sağlamak.

Haberin Devamı

Bağışların hepsi TOG’a

Güney Amerika Rallisi’nde toplanacak parayı Toplum Gönüllüleri Vakfı’na (TOG) bağışlayacak olan Öngün, katılacağı ralli öncesi Milliyet’e konuştu. Öngün, “Pekin-Paris Rallisi’ne katılırken de bu rallinin topluma bir yansımasının olmasını istedim. Bu ralliler masraflı şeyler, sponsorlar aracılığıyla gerçekleşiyor. 2010 yılında katıldığımız Pekin-Paris Rallisi öncesinde de, Erdal Tokcan ile sponsorlardan bu parayı toplama kararı aldık ancak bu paraya hiç dokunmayacaktık öyle de oldu. Biz bu ralliye kendi imkanlarımızla kaldık. O zaman 500 bin dolar toplandı ve toplanan bu paranın hepsini TOG’a bağışladık. Bu sayede de, 140 öğrencinin 4 yıllık eğitim bursuna destek vermiş olduk” dedi.

Haberin Devamı

Eğitimin toplum için önemine vurgu yapan Öngün, “Hayatta kendi adıma yaptığım en önemli şey bu eğitim bursu oldu. Çünkü, eğitim bir toplumun en önemli unsuru. Toplumun ilerlemesi ancak ve ancak eğitimle mümkün. Keşke eğitim için daha fazlasını yapabilsem. Bu sadece ben de değil, imkanı olan herkesin küçükte olsa eğitime katkı sağlaması bu topluma adına da oldukça önemli. Yatırımlarımızı eğitime yaparsak, bundan sadece o kişi değil tüm toplum faydalanır” diye konuştu.

Sonraki hedef Kanada...

Anadol marka otomobilleriyle Pekin’den Paris’e 37 günde, 16 bin kilometre yol katederek gelmeyi başaran Öngün, Güney Amerika Rallisi’nde 12 bin kilometre yol katetmesi bekleniyor. Pekin-Paris Rallisi’nde yol boyunca farklı sıkıntılar ve zorluklar yaşayan Öngün’e, 70 yaşında böyle bir yolculuğa katılmasının o korkutup korkutmadığını sorduğumuzda da şunları aktardı: “12 yıl önce katıldığım ralli, çok zorluklar içerisinde yaptığımız bir ralliydi. İtiraf etmeliyim ki, bu kadar zor olduğunu bilseydim girmezdim. Şimdi yapacağım yolculukta da beni nelerin beklediğini bilmiyorum ama heyecanlıyım, yaş 70 iş bitmemiş. Her günümü dolu dolu yaşamak istiyorum. Güney Amerika Rallisi’nde sonra üçüncü bir hedefim ise Kanada’yı batısından doğusuna gezmek. Çünkü biliyorum, hedef koyduktan sonra o hedefe yürümek çok kolay.”