Gündem Büyük bir haksızlık var

Büyük bir haksızlık var

04.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa’da 2008 yılında o tarihte 14 yaşında olan kız çocuğu B.Ç.’ye cinsel tacizde bulunmak suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan 83 yaşındaki Hüseyin Üzmez, psikolojik sorunları ve prostat rahatsızlığı nedeniyle tahliye oldu.

Büyük bir haksızlık var


Üzmez’in ceza infazının ertelenmesi, sağlık durumları nedeniyle tahliye başvurusu yapan diğer tutukluların durumunu da gündeme getirdi. Onlardan biri de DEV-SOL davasından ağırlaştırılmış müebbete mahkum olan ve 23 yıldır hapiste bulunan Kemal Gömi. Şizofreni hastası olan Kemal Gömi’nin ağabeyi Feyzullah Gömi, “Hep kendi adamlarına çalışıyorlar. Tek kişilik hücrede kalıyor. Başına bir şey gelse ne olacak?” dedi.
Kocaeli 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde bulunan hasta tutuklu Abdullah Kalay’ın da durumu çok farklı değil. Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı’na göre cezaevinde kalması Kalay için hayati risk oluşturuyor. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun görüşü ise aksi yönde. Kalay’ın yakınları Ocak 2014’ten bu yana Adli Tıp Kurumu Üst Kurulu’na yapılan itiraz ile Anayasa Mahkemesi ve Cumhurbaşkanlığına yapılan başvuruların sonuçlanmasını bekliyor. Kalay’ın eşi Güler Kalay, “Çok büyük bir haksızlık var. Eşimin de durumu hiç iyi değil” diyor.