Gündem Buzlanma ve sis zincirleme faciaya neden oldu: 2 ölü

Buzlanma ve sis zincirleme faciaya neden oldu: 2 ölü

07.01.2023 - 11:27 | Son Güncellenme:

Kırşehir'in Akpınar ilçesinde buzlanma ve sis nedeniyle 10 araç birbirine girdi. Aralarında polis aracının da bulunduğu kazada ilk belirlemelere göre, 2 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale - Kırşehir karayolu Akpınar ilçe girişinde aşırı buzlanma ve sis nedeniyle çok sayıda zincirleme trafik kazasına karıştı.

Haberin Devamı

Kazanın ardından çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edilirken, ilk bilgilere göre, 2 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de yaralandı.

Buzlanma ve sis zincirleme faciaya neden oldu: 2 ölü

YARALI SAYISI 12'YE ÇIKTI

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, sabah saatlerinde 10 aracın karıştığı kaza yerinde incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Vali Buhara, "Kırşehir-Kırıkkale kara yolunun 27'nci kilometresinde maalesef zincirleme bir trafik kazası meydana geldi. 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 12 vatandaşımız da yaralı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Hem Kaman hem de Kırşehir’e sevk edilen yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. 2 kişinin kritiği devam ediyor. Onun dışında hayati tehlikesi bulunan vatandaşımız yok. Ben bu vesileyle kış şartlarında yolculuk yapan vatandaşlarımızı gizli buzlanmaya ve sise karşı uyarmak istiyorum. Çünkü her şeyden önce yaşamımızı devam ettirmek ve hayatımızı korumak önemli. Özellikle kış lastiğinin ve emniyet kemerinin önemini burada bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Kazanın nasıl oluştuğuna dair arkadaşlar incelemelerde bulunuyor. Ancak bir aracın kısa süreli duraklamasından ve sisten kaynaklı peş peşe bir zincirleme kazanın meydana geldiği anlaşılıyor. İncelemeler devam ediyor" diye konuştu. (DHA)

Haberin Devamı

Ekiplerin olay yerindeki kurtarma çalışmaları devam ederken kaza yerine Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara ile Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Sadık Gülecan da gelerek incelemelerde bulundu.

TOKAT'TA GİZLİ BUZLANMA: 7 YARALI

Tokat’ın Yeşilyurt ilçesinde gizli buzlanma nedeni ile hafif ticari araçla otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 7 kişi yaralandı.

Buzlanma ve sis zincirleme faciaya neden oldu: 2 ölü


Edinilen bilgiye göre, kaza, Yeşilyurt ilçesi Karacaören köyü yakınlarında meydana geldi. S. K (40) idaresindeki 60 HK 924 plakalı otomobil ile M. K (36) idaresindeki 66 DD 637 plakalı hafif ticari yoldaki gizli buzlanma neden ile çarpıştı. Çarpmanın etkisi ile hafif ticari araç şarampole devrildi. Kazada her iki araçta bulunan 7 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Yeşilyurt Devlet Hastanesine sevk edildi. Yaralılardan durumu ağır olan 1 kişi ilk müdahalesinin ardından Tokat Devlet Hastanesine sevk edildi. Trafik ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR'DA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ

Öte yandan Diyarbakır- Silvan karayolunda, sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsünün devrildiği kazada 1'i bebek 5 kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi de yaralandı. Otobüsün sürücüsü, yedek sürücü ve muavin gözaltına alındı.

Buzlanma ve sis zincirleme faciaya neden oldu: 2 ölü

Kaza, saat 03.00 sıralarında Diyarbakır- Silvan karayolu Bağdere mevkisinde meydana geldi. Diyarbakır’dan Iğdır'a gitmekte olan Yeni Diyarbakır firmasına ait 34 FMS 652 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yan devrilerek sürüklendi.

Buzlanma ve sis zincirleme faciaya neden oldu: 2 ölü

FACİADA ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Kaza yerine gelen ekiplerce yapılan incelemede 1'i bebek 5 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Kazada yaralanan ve bazılarının otobüste sıkıştığı 22 yolcu ise ilk müdahalelerinin ardından kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak, tedaviye alındı.

Haberin Devamı

Yaralılardan Merve Meygil'in kazada hayatını kaybeden kızı Asel Meygil ve annesi Seher Meygil, ayrıca bir okulda müdür yardımcısı olan Zahide Ceyhan ve Dilber Çetinkaya 20 kilometre sonra Silvan ilçesinde inecekti.

Buzlanma ve sis zincirleme faciaya neden oldu: 2 ölü

BAKAN KOCA SON DURUMU PAYLAŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kaza sonrası son durumu bildirdi. Koca yaptığı açıklamada;  "Diyarbakır Silvan Bağdere'de bir otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 can kaybımız var. 8 yaralı tedavi altında, 2’sinin durumu ağır. 14 kişi tedavileri tamamlanarak taburcu oldu. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Kazayla ilgili otobüsün sürücüsü, yedek sürücü ve muavin gözaltına alınırken, başlatılan soruşturma sürdürülüyor.