Gündem Çalışma Hayatım ile ne zaman emekli olurum hesapla: E-Devlet giriş Çalışma Hayatım uygulaması

Çalışma Hayatım ile ne zaman emekli olurum hesapla: E-Devlet giriş Çalışma Hayatım uygulaması

05.10.2021 - 09:00 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum? E Devlet 'Çalışma Hayatım' ile kişilere sigorta ve emeklilik bilgilerini kolaylıkla sorgulama imkanı sunuyor. Çalışma Hayatım uygulamasında emeklilik hesaplamak için e Devlet sistemine giriş yapılması gerekiyor.

Çalışma Hayatım ile ne zaman emekli olurum hesapla: E-Devlet giriş Çalışma Hayatım uygulaması

Çalışma Hayatım nedir? E Devlet Çalışma Hayatım uygulaması ile emeklilik hesaplama yapmak çok kolay hale geldi. Sisteme giriş yaparak sigortalılık süresi, emeklilik yaşı ve prim günü görüntülemek mümkün.

Haberin Devamı

ÇALIŞMA HAYATIM GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

ÇALIŞMA HAYATIM NEDİR?

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "e-Devlet Kapısı'nda hizmete alınan 'Çalışma Hayatım' hizmetiyle vatandaşlarımıza iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik gibi çalışma hayatını oluşturan tüm iş ve işlemler bütünleşik bir yapıda sunuluyor." açıklamasında bulundu.

Çalışma Hayatım bütünleşik hizmetinin emekliler, çalışanlar ve iş arayanlar için modellendiğini anlatan Koç, bu bütünleşik hizmetle emeklilerin "Emeklilik İşlemleri" modülünden 4A, 4B, 4C aylık bilgilerini, aylık kesintilerini, bir aylık maaş tercihlerini, aylık bilgilerine ilişkin barkodlu belge alma işlemlerini, banka ve adres değişikliği taleplerini, hareketsiz ve blokeli emekli maaş sorgulama ve iade başvurusu işlemleri gibi pek çok işlemi gerçekleştirebileceğini belirtti.

Haberin Devamı

E-DEVLET GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile https://giris.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden giriş yapmak mümkün.

E-devlet mobil uygulaması üzerinden de kimlik bilgileri ve şifreleri ile giriş yaparak uygulamalar açılabilir.