Gündem Cami açılışında ateşkes çağrısı

Cami açılışında ateşkes çağrısı

16.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Eskişehir’de Kültür Merkezi ve 100. Yıl Cami’sinin açılışına katılan CHP lideri Özel Filistin için ateşkes çağrısında bulundu. Özel, “Ramazan mübarek günündeyiz ama Filistin’de şehadet sürüyor. Şu ana kadar 32 binden fazla insan katledilmiş durumda” dedi.

Cami açılışında ateşkes çağrısı

Eskişehir DHA, İHA - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim zalışmalarını Eskişehir’de sürdürdü. Özel kentte ilk olarak Odunpazarı Belediyesi’nce Yenikent Mahallesi Şehit Yüzbaşı Tuncer Güngör Caddesi’nde yapımı tamamlanan 100. Yıl Kültür Merkezi’nin açılışına katıldı. Bir gözünün hep Eskişehir’de olduğunu belirten Özel, çünkü Yılmaz Büyükerşen’in bozkırın ortasında bir mucizeye imza attğını bütün dünyanın Eskişehir’i görmek istediğini söyledi. Özel, “Yerel yönetimin mucizesinin çok önemli bir kilometre taşındayız. Tecrübe, geçmişteki başarıları bir yere kadar getirirken, bir yandan kadrolarını yetiştirdi. Şimdi Yılmaz Büyükerşen Hoca, kendi ekibinden, kendi genel sekreterinden, Eskişehirlilerin takdirleriyle, onların onaylarıyla, onların teveccühleriyle, bu mucizevi kent değişimi ve dönüşümünü sürdürmek üzere, içi rahat bir şekilde Ayşe Ünlüce’ye devrediyor, yolu açık olsun diyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Hatipoğlu’na sert tepki

Özel, Eskişehir İYİ Parti’den milletvekili seçildikten sonra AK Parti’ye geçen AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu’na da sert sözlerle yüklendi. Hatipoğlu’nun başkan seçilmesi halinde vakıflara destek vereceğine ilişkin açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Özel, şöyle devam etti: “Eskişehir’i Kazım Kurt yönetirse, Ahmet Ataç yönetirse, bugüne kadar hocanın yönettiği gibi Ayşe Ünlüce yönetirse kim kazanıyor? 80 bin Eskişehirli kazanıyor. Peki o siyasi irade hırsızı oyları çalıp kaçan kazanırsa ne olacakmış? Dün il başkanımı dikkatli takip ettim. Kapalı bir toplantı, bir vakıf toplantısı, AK Parti’ye yakın bir vakıf toplantısı. Diyor ki kendisi, ‘hele bir seçileyim, hele bir seçileyim, belediyenin bütün imkanlarını bu vakfa açacağım, bütün vakıflara açacağım.’ Yani Eskişehir, başkanlar size kazandırıyor ya, milli irade hırsızı beyzade kazanırsa Birlik Vakfı kazanacakmış, TÜRGEV kazanacakmış, TÜGVA kazanacakmış. Daha beteri, Ensar Vakfı kazanacakmış. Yok öyle şey, yok öyle şey, yok öyle şey. Eskişehir’i kimseye peşkeş çektirmeyiz kardeşim.”

Haberin Devamı

100. Yıl Camisi açıldı

Özel, daha sonra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı’nda yapımı tamamlanan 100. Yıl Camisi ve tesislerinin açılışına katıldı. Özel, caminin altında yer alan gasilhaneler, taziye evini gezerek Büyükerşen’den bilgi aldı. Özel burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Filistin’de şehadet sürüyor. Şu ana kadar çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 32 binden fazla insan katledilmiş durumda. Bir kez daha Filistin için kalıcı ateşkes ve barış için çağrıda bulunuyoruz. 1969 sınırlarında Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletini savunuyoruz.”

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de cami inşaatının yaklaşık üç yılda tamamlandığını ve yapımına yaklaşık 8 milyon 800 bin lira harcandığını söyledi. Özel ve beraberindekiler camide ilk duanın okunmasının ardından cuma namazı kıldı.

Cami açılışında ateşkes çağrısı

Bıçak sırtı yerlere tam kadro gidilecek

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP lideri Özgür Özel kurmaylarıyla birlikte seçim kampanyasının ikinci yarısında izleyecekleri strateji ve taktikleri masaya yatırdı, bölge ve il planlaması yapıldı. Seçimde sürpriz sonuçların beklendiği değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda Özel, “Kampanya iyi gidiyor” dedi. Özel, üç gün sürecek Karadeniz turuna 19 Mart’ta çıkacak ve 21 Mart’ta tamamlayacak. Özel’in güzergahında kazanmaya yakın, riskli ve partinin güçlü olduğu yerler ağırlıklı olacak. Doğu ve Güneydoğu’ya MYK’dan bir heyet gidecek.

Haberin Devamı

İlçe mitingleri yapılacak

Toplantıda büyük miting yerine ilçe mitingleri yapılması da kararlaştırıldı. CHP, büyük çaplı Ankara mitingi yapmayı da planlamıyor. CHP riskli yerlere yoğunlaşacak, buralara vekiller, MYK, ve PM üyelerinden oluşan özel ekipler gönderilecek. Bıçak sırtı olan yerlere Özel, kurmaylarıyla birlikte gidecek. Özel, seçim günü oyunu Manisa’da kullanacak ve Genel Merkez’e gelecek.