Gündem Cannes’da Türk günü

Cannes’da Türk günü

19.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 72. Cannes Film Festivali çerçevesinde önceki gece gerçekleştirilen Türk Günü Resepsiyonu, sinema ve sanat dünyasının yoğun ilgisiyle karşılandı.

Cannes’da Türk günü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un ev sahipliğinde gerçekleşen gecede, Türkiye’deki film çekim lokasyonlarının, cast, set, görsel efekt ve diğer teknik imkânlarla Türkiye’de çekilen ünlü Hollywood prodüksiyonlarından kesitlerin yer aldığı tanıtım filmi, davetlilerin büyük beğenisini topladı. Festivalin önemli mekânlarından Majestic Beach’de düzenlenen geceye, uluslararası sinema, sanat, moda, gastronomi, turizm, medya ve iş dünyasından isimler katıldı.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, gecede yaptığı konuşmada, yeni sinema kanunuyla yabancı film yapımcılarına sağlanacak destek ile ilgili bilgi verdi. Ersoy’un, Türkiye’de film çekecek yabancı yapımcılara Türkiye’de harcadıkları tutarın yüzde 30’una kadar katkı sağlanacağı yönündeki açıklaması uluslararası yapımcılardan büyük alkış aldı. Ersoy, ayrıca uluslararası sinema sektörünün temsilcilerini film çekimleri ve tatil için Türkiye’ye davet etti.