Gündem Çapa'da rüşvet operasyonu: CZN Burak'ın annesi de gözaltına alındı

Çapa'da rüşvet operasyonu: CZN Burak'ın annesi de gözaltına alındı

10.02.2020 - 16:19 | Son Güncellenme:

İstanbul TIP Fakültesi Hastanesi'nde 9 hastadan ameliyat tarihinin öne çekilmesi için 40 bin 200 Lira aldığı belirlenen Prof. Dr. Mazhar Alp B. ve eşi Didem B. gözaltına alındı. Didem B.'nin ise 'CZN Burak' ismiyle tanınan Burak Özdemir'in annesi olduğu öğrenildi.

Çapada rüşvet operasyonu: CZN Burakın annesi de gözaltına alındı

İstanbul Üniversitesi Genel Cerrahi Bölümü doktorlarından Profesör Dr. Mazhar Alp B., rüşvet ve dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklandı. 13 yıl önce evliyken eşinden ayırarak evlendiği ve daha sonra sekreteri yaptığı 3 çocuk sahibi Didem B. ile birlikte tutuklanıp cezaevine konan Prof. Mazhar Alp B.’nin aynı hastanede çalışan Doç.Dr. Metin K.’nin ismini kullanarak 9 hasta yakından, ameliyat tarihlerini öne çekmek ve tedavilerini hızlandırmak için 40 bin 200 TL rüşvet topladığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Zayıflamayı başaramayan insanlara taktığı mide kelepçeleriyle adını duyuran ve sosyal medya fenomeni Burak Özdemir’in annesi 3 çocuk sahibi Didem B. ile 2007 yılında evlenen Prof. Dr. Mazhar Alp B.'nin, rüşvet istediği hasta yakınlarından Hatice K. isimli bir kadının ihbarıyla takibe alındı.

Yapılan soruşturmada, Doç. Dr. Metin K.’in adını kullanarak ameliyata girecek 9 hasta yakınından tedavi işlemlerini ve ameliyat tarihlerini öne aldırmayı vadederek 40.200 TL para aldığı tespit edilen zanlının, rüşvet alışverişine aracılık eden Yasin Ş. (50) isimli yardımcısı 7 Şubat Cuma günü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde bir hasta yakınından para alırken suçüstü yakalanıp gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Çapada rüşvet operasyonu: CZN Burakın annesi de gözaltına alındı

Emniyete götürülen Yasin Ş.’nin ifadeleri doğrultusunda rüşvet alma işini Prof.Dr. Mazhar Alp B. ile kendisini zanlı profesörün sekreteri olarak “Seher” ismiyle tanıtan eşi Didem B.'nin organize ettiğini ifade etmesi üzerine bir gün sonra 8 Şubat Cumartesi günü Bakırköy’de şüpheli çift gözaltına alınıp emniyete götürüldü. Bir gün süreyle emniyette sorgulanan çift ve Yasin Ş., işlemlerinin ardından 9 Şubat Pazar günü sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.

Yapılan soruşturmada 9 hasta yakınından benzer neden ve gerekçelerle rüşvet aldığı, durumu iyi olan hasta yakınlarından pırlanta ve altın talep edip, bazen de Başhekim ve Dekan rolüne girdiği öğrenilen Prof. B., 2007 yılında çocuğuna mide kelepçesi taktırmak için tanıştığı 3 çocuk sahibi Didem B.'yle boşandıktan sonra evlenmişti.

13 yıl önce gerçekleşen evlik sonrasında Didem B.'nin boşadığı eski eşinin saldırısına da uğrayan Prof. Dr. Mazhar Alp B.’nın, 10 yıllık nişanlısını terk ederek evlendiği ve ardından 'Seher' ismini takarak sekreteri yaptığı Didem B., ünlü sosyal medya fenomeni CZN Burak Özdemir’in de annesi.