Gündem Emine Erdoğan’dan BM Dünya Habitat Günü mesajı: Çevre için yarın çok geç olabilir

Emine Erdoğan’dan BM Dünya Habitat Günü mesajı: Çevre için yarın çok geç olabilir

05.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan BM-HABITAT İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif’in daveti üzerine Kamerun’un Başkenti Yaounde’de gerçekleştirilen 4 Ekim Dünya Habitat Günü kutlama etkinliğinin açılışına video mesajla katıldı.

Emine Erdoğan’dan BM Dünya Habitat Günü mesajı: Çevre için yarın çok geç olabilir

ANKARA Milliyet - Gelecek ay Glasgow’da yapılacak Dünya Habitat Günü kutlama etkinliğinin bu yılki teması olan “karbonsuz bir dünya için şehir eyleminin hızlandırılması” çağrısının, etkin bir global hareket olacağına duyduğu inancı dile getiren Erdoğan özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

BİRLİKTE MÜCADELE

“Bugün yüzde 55 oranında olan kentli nüfusun, 2050’lerde yüzde 70’lere çıkacağı öngörüsü, karbon emisyonunun azaltılması yolunda acil çözümlerin gerekliliğine işaret ediyor. Dünyanın geleceğini tehdit eden bu büyük mesele karşısında, ülkelerin tek başına hareket etmesi yetmiyor. Küresel bir eylem planının, ivedilikle hayata geçmesi gerekiyor. Yarın çok geç olabilir. Küresel ısınma ile ilgili gidişata yön verecek son nesil olduğumuzu unutmamalıyız. Yeşil enerji, döngüsel ekonomi, temiz teknoloji gibi çözüm metotlarını aktif hale getirmeliyiz. Şehirlerimizi çevre dostu bir bilinçle yönetmeli ve tasarlamalıyız.”