Gündem CHP Genel Başkanı Özel'den seçimlerde oy kullanacak gençlere çağrı

CHP Genel Başkanı Özel'den seçimlerde oy kullanacak gençlere çağrı

27.03.2024 - 23:39 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Bakırköy'de bir otelde düzenlenen 'Rumeli Balkan Buluşması' iftar programına katıldı.

CHP Genel Başkanı Özelden seçimlerde oy kullanacak gençlere çağrı

Programda konuşan Özel, “Birileri Yıldız Sarayı'nın arka iskelesinden İngiliz zırhlısına binerken Selanikli, Bandırma vapurunu biliyor, Samsun’a çıkıyor. Önce kurtuluşu sonra da kuruluşu örgütlüyordu. Bir beka sorunu olduğunda kimin, nasıl davrandığı ortadayken bugün beka sorunu, beka sorunu söylemleri üzerinden dışlayıcı bir milliyetçilikle kendilerini milli, kendilerinden olmayan herkesi gayri milli görenlere şunu söylemek gerekir. Bir gün öyle bir şey olur da atalarımız gibi biz de sınanacak olursak; o gün siz çağırdığınızda havaalanına lüks ciplerle gelenler, kot üstüne perdelik kumaştan kefen çekenler senin için ölmeye geldik diyenler değil, dedeleri Çanakkale'de, Dumlupınar'da kefensiz yatanların torunları o beka sorununu yine halleder" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“BU EMANETİ GENÇLERİMİZE HATIRLATIYORUM"

Pazar günü gerçekleşecek seçimler için gençlere çağrıda bulunan Özel, “Asla enseyi karartmayalım. Birileri konserleri yasaklıyor. Festivalleri yasaklıyor. Boğaziçi’ne kayyum atıyor, üniversitede özgürlükleri sınırlıyor, yediğinize, içtiğinize, giydiğinize, yaşam biçimine karışan rektörleri Anadolu üniversitelerinin başına musallat ediyor diye eğer biz sinersek, yılarsak hele hele 14-28 Mayıs’ta çok istememize rağmen küçük bir farkla başaramadığımız bu mücadeleyi yarıda bırakırsak, gidersek ya da gitmeyi düşünüp küsersek, o zaman işte o zaman kaybetmiş oluruz. Oysa biz bu salonda bulunanlar, dedeleri, nineleri en zor zamanlarda teslim olmak yerine mücadele etmeyi, küsmek yerine gülümsemeyi ve başarıya hep beraber inanmayı başardıkları için biz bugün buradayız. Bu ülkede 5 vakit camilerde ezan okunuyorsa, ay yıldızlı al bayrak özgürce dalgalanıyorsa, herkes istediği gibi ibadet ediyorsa bunların hepsi bu salondakilerin, bu ülkedekilerin dedelerinin, ninelerin, mavi gözlü devin hayaline inandıkları ve onunla birlikte yürüdükleri içindir. Bu yüzden bütün genç arkadaşlarıma şu sorumluluğu hatırlatmak isterim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi CHP genel başkanlarına emanet etmedi. Ne milletvekillerine ne belediye başkanlarına emanet etti. Çok kolaydı, askerdi, orduya emanet edebilirdi. Genelkurmay başkanlarına bile emanet etmedi. Bu ülkeyi biz kurduk, onu yükseltecek ve yüceltecek sizlersiniz, derken vasiyeti, emaneti siz gençlerimizeydi. Bu emaneti hatırlatıyorum" dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Özelden seçimlerde oy kullanacak gençlere çağrı

“GİRDİĞİM TÜM SINAVLARDAN BAŞARIYLA GEÇTİĞİME İNANIYORUM"

Rumeli Balkan konuşmasında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, “3 gün sonra sandıkta yeniden buluşacağız, bu buluşmayı da elbette önemsiyoruz. Dilerim 16 milyon İstanbullu hemşerime olduğu gibi sizlere olan hizmet borcunu da 5 yıl içerisinde layıkıyla yerine getirmiş ve gönlümüzde güzel bir yer edinmiş durumdayımdır. En çok dileğim ve isteğim budur. Açıkçası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığım boyunca girdiğim tüm sınavlardan başarıyla geçtiğime inanıyorum. Tabii benim inancım elbette yetmez. Bu sınavlardan başarıyla geçip geçmediğimin temel verisini, en güçlü sınavını üç gün sonraki buluşmamız verecek. Bu bağlamda bugünlerdeki buluşmalar sokaklarda, caddelerde, meydanda ki selamlaşmaları bir nevi bu beş yılın bir helalleşmesi olarak görsem de esas sınavın sonucunu pazar günü verecektir. Dilerim, bir beş yıl daha bu şehrin güzel insanlarına, annelerine, babalarına, çocuklarına, gençlerine, evlatlarına ve de Evlad-ı Fatihan torunlarına hizmet etmek yine nasip olur" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı