Gündem CHP, İYİ Parti’ye ilçe teklif edecek

CHP, İYİ Parti’ye ilçe teklif edecek

21.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP, “İYİ Parti yerel seçimler için İzmir’i isteyecek” iddiasına kapıları kapattı. CHP kulislerine göre olası bir ittifak halinde İYİ Parti’ye büyükşehir ya da il belediyesi değil, bazı büyük ilçelerin bırakılabileceği konuşuluyor.

CHP, İYİ Parti’ye ilçe teklif edecek

Mehtap Gökdemir / ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçimler için olası ittifakın şartlarını CHP kurultayından sonra konuşması planlanıyor.

Haberin Devamı

CHP kulislerine göre Ankara’da Mansur Yavaş, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, İzmir’de Tunç Soyer, Adana’da Zeydan Karalar, Mersin’de Vahap Seçer, Antalya’da Muhittin Böcek, Hatay’da Lütfü Savaş, Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen, Aydın’da Özlem Çerçioğlu’nun büyükşehir belediye başkanlıklarına tekrar aday gösterilmesi bekleniyor. CHP kulislerinde Muğla ve Tekirdağ büyükşehir belediyelerinde ise değişiklik olabileceği iddia ediliyor.

CHP’nin yerel seçimde İYİ Parti’yle ittifak yapması bekleniyor. Kılıçdaroğlu ve Akşener’in, CHP’nin kurultayından sonra bir araya gelmesi ve ittifakın şartlarını konuşması öngörülüyor. CHP kulislerinde İYİ Parti’yle bir iş birliği olacağı konuşulurken CHP’li bir kurmay, “Kurultay sürecimiz bitmeden böyle bir diyalog kurulmaz” dedi.

Haberin Devamı

İZMİR’İ VERMEYECEK

Kulislerde konuşulan “İYİ Parti yerel seçimler için İzmir’i isteyecek” iddiasını CHP’li kurmaylar yalanladı. CHP, olası bir iş birliğinde İYİ Parti’ye İzmir’i vermeyecek. Ankara’da “Yenimahalle’nin verileceği” iddiasına da CHP’liler kapıyı kapatıyor. CHP kulislerinde, “Sadece İYİ Parti’yle iş birliği olur. Diğer partilerle olmaz. İYİ Parti’ye bazı büyük ilçeler bırakılır. İzmir’de bir ilçe, İstanbul’da bir ilçe gibi. İzmir’de Karşıyaka gibi. Trakya’da bir ilçe olabilir. Ankara’da verebilecek bir yer yok” değerlendirmeleri yapılıyor.

‘DOĞRU KİŞİYİ ADAY YAPMALIYIZ’

CHP kulislerinde, “Bir yerde belediye başkan adayı belirlenecek, en doğru aday değil, benim adayım olsun kavgasına giriyor bazı MYK, Parti Meclisi üyeleri ve vekiller. Bana yakın isim olsun diye uğraşıyorlar. Bu doğru değil. Doğru adayı bulmak lazım” eleştirilerini yapıyor. Edinilen bilgiye göre partili kurmay, Kılıçdaroğlu’na, bu görüşleri aktararak, bazı MYK ve vekillerin “kendi belediye başkanlarımız olsun derdine düştüğünü” belirterek “Doğru aday seçmemiz gerekir” dedi.

Belediye başkan adaylarının tespiti için, “Örgüte sorulmalı. Bilenlere sorulmalı. Kamuoyu yoklaması yapılmalı. Bölgenin ileri gelenleriyle konuşulmalı. Aday adayları sokakta vatandaşa sorulmalı” önerileri dile getiriliyor.

Haberin Devamı

HEDEF BURSA, BALIKESİR, DENİZLİ’Yİ DE KAZANMAK

CHP’li yetkili yerel seçimlerdeki hedeflerine ilişkin, “Mevcut büyükşehirleri korumak, yeni büyükşehirleri eklemek. Bursa’yı, Balıkesir’i, Denizli’yi alacağız” dedi.  CHP yerel seçimler için Diyarbakır, Ağrı, Van,  Kars’ta özel çalışma yürütüyor.