Gündem Akşener '3. yol' diyecek mi? İYİ Parti'de gözler 26 Ağustos'ta

Akşener '3. yol' diyecek mi? İYİ Parti'de gözler 26 Ağustos'ta

19.08.2023 - 11:21 | Son Güncellenme:

İYİ Parti'de yerel seçimde izlenecek yol haritası için gözler 26 Ağustos tarihine çevrilmiş durumda. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın, başta MHP'ye dönük milliyetçilerin bir araya geldiği bir yapıya işaret ederek 3. yol çağrısı yapmıştı. Bu açıklamanın Akşener'in bilgisi dahilinde olup olmadığı ve 26 Ağustos'ta bu konuda bir mesaj verip vermeyeceği merak ediliyor. Peki kulislerde ne konuşuluyor? İşte haberin ayrıntıları...

Bir yandan genel seçimler nedeniyle CHP ile ittifaka dönük tepkiler, diğer yandan parti içinden MHP ile yapılan 3. yol çağrıları. Tam da bu süreçte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir hafta sonra Afyon'dan partisinin bundan sonraki yol haritasına ilişkin açıklama yapacak. Ne diyeceği merak edilirken, kulislerde neler konuşuluyor gelin bir göz atalım.

Haberin Devamı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, genel seçim sonrası kongreye kadar sessizdi. Kongrede "Seçime girmek için CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır" çıkışını yaptı. Yerel seçimde izlenecek yol haritası için ise gözler şimdi bir başka tarihte 26 Ağustos'ta.

Akşener büyük taarruz savaşının yıldönümünde o savaşın başladığı nokta Afyonkarahisar Kocatepe'de açıklama yapacak. Peki, Akşener açıklamasında ne diyecek?

Seçime tek girileceği ya da millet ittifakını dışlayacak mesajlar mı verecek? Kulislerde Akşener'in Millet İttifakı'ndan çıkıldığı yönünde bir mesaj vermeyeceği konuşuluyor. İttifak tartışmalarına ilişkin açık bir mesaj vermesi beklenmeyen Akşener'in konuşmasında ekonomi, Avrupa Birliği politikası, göç ve eğitim gibi başlıklara değineceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

3. YOL ÇAĞRISI

Peki, parti kurmayı tarafından dile getirilen 3. yol çağrısı... Önce MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti'ye ve Akşener'e dönük siyasi ortaklığa işaret eden komşuluk çağrısı yapmıştı. Bu çağrıyı iyi parti genel merkez yönetimi Akşener'in 26 Ağustos açıklamasını işaret ederek o teklif reddetmişti.

Parti yönetimi 26 Ağustos'taki Akşener'in konuşmasını işaret ederken, genel başkan yardımcısından gelen 3. yol çağrısı dikkat çekti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın, başta MHP'ye dönük milliyetçilerin bir araya geldiği bir yapıya işaret ederek 3. yol çağrısı yaptı. O açıklamaya MHP'den tepki gelirken, İYİ Parti sessizliğini koruyor. Bu açıklamanın Akşener'in bilgisi dahilinde olup olmadığı ve 26 Ağustos'ta bu konuda bir mesaj verip vermeyeceği merak ediliyor.