Gündem CHP lideri Özel'in 'borç' çıkışına İYİ Parti'den yanıt

CHP lideri Özel'in 'borç' çıkışına İYİ Parti'den yanıt

22.02.2024 - 12:42 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özgür Özel, İYİ Parti lideri Akşener'e dikkat çeken bir çağrı yaptı. Akşener'in CHP'ye borcu olduğunu ifade eden Özel, Akşener'den Balıkesir'de adayını geri çekmesini istedi. Özel'e İYİ Parti'den jet yanıt geldi.

CHP ile İYİ Parti arasında bu kez Balıkesir krizi yaşanıyor. CHP lideri Özgür Özel, İYİ Parti lideri Akşener'e seslenerek, "Benim tanıdığım Meral hanım Balıkesir için gereğini yapar." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CHP lideri Özgür Özel, katıldığı canlı yayında seçim gündemine ilişkin mesajlar verdi. İYİ Parti'nin Balıkesir'de Turhan Çömez'in adaylığını geri çekip çekmemesi konusunda, konuşan Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e çağrı yaptı.

ÖZEL'DEN 'BORÇ' ÇIKIŞI

İYİ Parti’nin CHP’nin Balıkesir adayı Ahmet Akın için Turan Çömez’i çekme ihtimali hakkında konuşan Özel, "Ablam' dediğim sevgili Meral Akşener bir gün şöyle bir şey demişti: 'Bunların hiçbirine borcum yok Ahmet ama sana borcum var' dedi. Benim tanıdığım Meral hanım Balıkesir için gereğini yapar" ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL'E İYİ PARTİ'DEN YANIT

CHP lideri Özgür Özel'in açıklamalarının ardından İYİ Parti'den gelecek yanıt merak konusu oldu. CNN Türk muhabiri Melike Görür, İYİ Parti cephesinden aldığı yanıtları aktardı.

Haberin Devamı

Melike Görür'ün açıklamaları şöyle:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Balıkesir çağrısına İYİ Parti'den yanıt geldi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez ile konuştuk. CNN Türk'e konuşan İYİ Partili isimler, CHP lideri Özel'in çağrısına kapıları tamamen kapatmış durumda. Turhan Çömez ile başlayalım. Turhan Çömez konuştuğumuzda saha çalışmalarındaydı ve buna vurgu yaptı. Turhan Çömez, "Sahadayız, milletimizle kucaklaşıyoruz. Siyasi spekülasyonlara ayıracak vaktimiz yok." dedi. Özgür Özel bugün, aynı zamanda şu iddiada bulunmuştu. 2019 seçimlerinin ardından İYİ Parti lideri Akşener'in Ahmet Akın'a borcu olduğunu söylediğini aktarmıştı. Peki o borç neden oldu? 2019 seçimlerinde CHP, İYİ Parti için adayını geri çekmişti. Sonrasında ise Ahmet Akın da bu seçimlerde yeniden aday oldu. Özgür Özel de bu duruma işaret etmişti. Turhan Çömez'e o borç çıkışını sorduk. Turhan Çömez, "Bizim milletten başka kimseye borcumuz yok." dedi. İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, "Adayı çekmemiz mümkün değil. Ahmet Bey çok istiyor, haklı ama biz 81 ilde aday çıkaracağız. Bundan geri adım atmayız. Genel Başkanımızın da aynı görüşte olduğunu biliyorum." dedi.

Haberin Devamı

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu "Böyle bir durum mümkün değil. Turhan Çömez'in adaylığı devam ediyor. "dedi.