Gündem CHP lideri Özgür Özel, Zübeyde Hanım'ın mezarını ziyaret etti

CHP lideri Özgür Özel, Zübeyde Hanım'ın mezarını ziyaret etti

12.05.2024 - 20:18 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Zübeyde Hanım'ın mezarını ziyaret etti. Özgür Özel, "Annelerin gözyaşının rengi olmaz. O yaşın durması icap eder. Bugün şehit annelerini, Diyarbakır annelerini ve cumartesi annelerini aradım." dedi.

CHP lideri Özgür Özel, Zübeyde Hanımın mezarını ziyaret etti

Ziyarete İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve pek çok ilçe belediye başkanı da eşlik etti. Özel, Zübeyde Hanım'ın mezarına karanfil bıraktı. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve partilerinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesine ev sahipliği yapan cumhuriyet kenti İzmir'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Özel, "Hemen arkamızdaki toprak bu dünyanın görmüş olduğu, bu ülkenin yetiştirdiği en büyük devleti dünyaya getirmiş, onu yetiştirmiş ve onu bize kazandırmıştır. Eğer, Zübeyde Hanım olmasaydı bugün makam mevki sahiplerinin hiçbiri bu görevlerde olmazdı. Zübeyde Hanım olmasaydı bu topraklar Türkiye Cumhuriyeti'nin toprağı olmazdı. Bağımsız çağdaş bir cumhuriyet hüküm sürüyor olmazdı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CHP lideri Özgür Özel, Zübeyde Hanımın mezarını ziyaret etti

'TEDAVİ OLAMAMIŞ VE HASTALIĞA YENİK DÜŞMÜŞTÜR'

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mustafa Kemal Atatürk 101 yıl önce, 'Burada yatan annem, eziyetin, zorlamanın bir keyfi idarenin kurbanı olmuştur. Annemin kaybından şüphesiz çok üzüntü duydum. Fakat bu üzüntümü gideren, vatanı yok olmaya götüren idarenin bir daha geri gelmemek üzere yokluk mezarına gömülmüş olduğunu görmektir. Annem bu toprağın altında fakat milli hakimiyet sonsuza kadar devam edecek. Beni teselli eden en büyük kuvvet budur' dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk annesinin kaybından, ülkenin keyfi idaresini sorumlu tutmakta haklıdır. Annesi keyfi idarenin iyi yönetememesi sebebiyle sağlığından olmuş, tedavi olamamış ve hastalığa yenik düşmüştür."

Haberin Devamı

'ANNELERİN GÖZYAŞININ RENGİ OLMAZ'

Cumhuriyetin kazanımlarının ayrı ayrı kıymetini bilmek gerektiğini ifade eden Özel, cumhuriyetin devrimlerine de ayrı ayrı sahip çıkacaklarının altını çizdi. Özel, "Pek çok kez söyledim iki şeyin rengi olmaz. Alın terinin rengi yoktur, alın terinin mezhebi olmaz, ırkı olmaz, cinsiyeti olmaz. En değerli şeydir. Annelerin gözyaşının rengi olmaz. O yaşın durması icap eder. Bugün şehit annelerini, Diyarbakır annelerini ve cumartesi annelerini aradım. 'Bugün sizin için zor bir gün ama hem kendi ailem hem de Türkiye'nin en köklü ailesi Cumhuriyet Halk Partisi adına söylüyorum ki evlatlarınızdan uzak, içinizde yara özlem hissettiğiniz bugün bunları hissetmeyin. Diyarbakır annelerinin de cumartesi annelerinin de şehit ailelerinin de ailesi CHP'dir" dedi.

Partilerinin kucaklayıcı bir tavra sahip olduğunu dile getiren Özel, "Bugün Tunceli'de kaybolan kızın Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku'yu aradım. Berkin Elvan'ın annesini aradım, bugün Mısra Öz'ü aradım. Çorlu tren kazası annelerinin yanında olduğumuzu söyledim. Bugün Abdullah Tayyip Olçok'un annesini aradım. 15 Temmuz gecesi öldürülen evladının arayamadığı anneyi aradım. Bu ülke Berkin Elvan ile Abdullah Tayyip Olçok'a birlikte yas tutmadan bir olamaz. Biz ikisinin yasını birlikte tutanlarız. Gezide kaybettiklerimizin annesini aradım. Geziyi şeytanlaştıranlar bir yana, dünyanın en barışçıl ve en çok çevre odaklı, yaşam biçimine müdahaleye itiraz eden Atatürk Kültür Merkezi'ni koruyan, kente karşı suç işlenmesinin karşısında duranların annelerini aradım. Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş'i, eşi Ayse Ateş'i aradım. 'Türkiye'nin en büyük ailesi, evladınızın artık ailesidir' dedim. İmkanım oldukça ulaştığım anneleri aradım. 'Sizin acınız bizim yasımızdır' dedim. Birisini daha aradım. Voleybol milli takım kaptanı Eda Erdem'i, Eda kaptanı aradım. Anneler Günü'nü kutladım. Biz Filenin Sultanları kazanınca hep birlikte sevinenleriz. Biz milli takım gol atınca hep birlikte ayağa fırlayanlarız. Bu ülkede yaşayan 86 milyonu fark ayırmadan kucaklayan CHP'lileriz ve onlarla birlikte Türkiye ittifakıyız. Yaşasın Türkiye ittifakı, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Zübeyde Hanım'ın evladının emanet ettiği cumhuriyet" diye konuştu.