Gündem CHP’de danışman bilmecesi sürüyor

CHP’de danışman bilmecesi sürüyor

08.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’de eski Zafer Partili Ulukuş’un, Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığına getirildiği yönünde haberler parti tabanında rahatsızlık yarattı. CHP, Ulukuş’un danışman olduğunu yalanladı. Ulukuş ise yaşananlara tepki gösterdi.

CHP’de danışman bilmecesi sürüyor

Mehtap Gökdemir - Eski Zafer Partili Gökşen Anıl Ulukuş, 4 Temmuz tarihinde yaptığı paylaşımda, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun takdir ve tensipleriyle, CHP Genel Başkan Danışmanlığı görevine atanmış bulunuyorum” ifadelerini kullandı. Bu açıklamanın ardından CHP’li bazı isimler sosyal medyadan Ulukuş’un danışmanlığına tepki gösterdi. Tepkilerin artması üzerine CHP’den açıklama geldi. Partinin basınla paylaştığı bilgi notunda, “Çeşitli basın ve yayın organlarında yer alan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘danışman atamaları’ yönündeki tartışmalar gerçeği yansıtmamaktadır.4 Haziran 2023 öncesi atanan tüm danışmanların görevi sona ermiş olup, ilgili tarihten sonra Engin Özkoç, Hacer Foggo ve Özgür Yici dışında danışman atanmamıştır. İstanbul Milletvekilimiz Sayın Namık Tan, ‘Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı’ görevine devam etmektedir” denildi.

Haberin Devamı

‘CHP’ye yakışmıyor’

Ulukuş da, CHP’den yapılan açıklama üzerine sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Ulukuş paylaşımında şunları kaydetti:

“Sayın Genel Başkan’a danışmanları görevden alması sonrası en az dört kere ‘Ben hâlâ danışman mıyım?’ diye sordum. Her seferinde ‘Burada 90 tane danışman vardı, bu karar onlar için. Sen devam et’ cevabını aldım. Kaldı ki ilk açıklamayı yaptığım gün yine konuştuk. Baskılara dayanamamış olabilirsiniz ama her şeyin bir usulü var. ‘Gerçeği yansıtmıyor’ şeklinde itibar zedeleyici bir tavır CHP’ye yakışmıyor. ‘Kılıçdaroğlu gidici, bir bahaneyle eleştirelim de yeni yönetimde yerimiz olsun’ zihniyetindeki bazı kişiler beni CHP’li olmamakla itham ettiler. Onlar için ben aşırı sağcı olurken, CHP’nin altı okuyla problemi olanlar CHP’li oluyor. Aşırı sağcılık diye itham ettiğiniz düşünce CHP’nin kurucu iradesidir. Türk milliyetçisi arkadaşlarıma da sitemim var. CHP’yi milliyetçilikten uzaklaşmakla suçluyorsunuz. Ancak CHP’de biri ‘çok milliyetçi’ olmakla suçlandığında, onun meze olmasını seyrediyorsunuz.”

Haberin Devamı

16’lı masa tepki çekti

Milliyet’e konuşan CHP’li bir kaynak parti tabanından, örgütten ve vatandaştan kendilerine gelen tepki ve talepleri Kılıçdaroğlu’na aktaracağını belirterek şöyle dedi:

“Genel Başkan ile ilgili bir sıkıntı yok ama ‘bu hatalar yapılmasın’ diyorlar. Kemal Bey kalsın istiyorlar, başka bir seçenek hiç kimsenin ağzında yok. ‘Parti kendi söylemi üzerinde yürüsün, milliyetçi, Atatürkçü çizgi muhafaza edilsin’ diyorlar. Hızlı bir şekilde toparlanalım, yerel seçime kendi adaylarımızla çıkalım görüşlerini bizlere iletiyorlar. Yeni danışmana yönelik de parti teşkilatlarından gelen muazzam bir şikayet ve tepki var. Artık partili olmayan hiç kimseye CHP’lilerin tahammülü yok. Öyle gözüküyor. Genel Başkan’a durumu izah edeceğim. Büyük tepki topladık. Genel Başkan’ın ‘Değil altılı masa, Türkiye’nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16’lı masa kuracağım’ sözü de olumlu karşılık bulmadı. Tam tersine negatif algılandı. ‘Biz kendi özümüze dönelim, özellikle partinin kendi evlatlarıyla inşasına katkı sağlayalım’ diye çok arayanlar var.”