Gündem CHP’de TBMM görevi seçimi krize dönüştü

CHP’de TBMM görevi seçimi krize dönüştü

26.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP’de Ensar Aytekin’in örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmasının ardından boşalan TBMM İdare Amirliği için yapılacak seçim, CHP grubunda, kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler ile değişimcileri bir kez daha karşı karşıya getirdi.

CHP’de TBMM görevi seçimi krize dönüştü

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Genel Başkan Yardımcısı olmasının ardından 14 Kasım’da TBMM İdare Amirliği görevinden istifa eden Aytekin’in yerine gelecek ismi belirlemek üzere 22 Kasım tarihinde CHP grubunda seçim yapılması bekleniyordu. Ancak henüz yapılmayan seçimin 1-3 Aralık tarihleri arasında Antalya Manavgat’ta gerçekleştirilecek milletvekili kampı sonrasında gerçekleştirilmesi bekleniyor. Parti kulislerine göre İdare Amirliği için kurultayda Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Adana Milletvekili Orhan Sümer ile Özel’i destekleyen İzmir Milletvekili Ednan Arslan yarışacak. Kılıçdaroğlu destekçisi vekillerin Milliyet’e yaptığı açıklamalar ise grupta yapılacak seçimin TBMM İdare Amiri belirlemenin ötesinde bir anlam taşıdığını ve taraflarca gövde gösterisine dönüştürüleceğini ortaya koydu. Bir milletvekili, “Seçimi kaybedeceklerini biliyorlar. O yüzden yapmadılar, milletvekili kampı sonrasında ertelediler. 70 kişi blok duruyoruz” iddiasını dile getirirken, Kılıçdaroğlu yanlıları grupta sadece idare amirliği için değil grup başkanvekili seçimi yapılmasını da istiyor.

Haberin Devamı

‘Başarır’dan rahatsız’

Antalya’daki milletvekili kampının “çok sert” geçeceğini savunan CHP’li bir başka vekil ise, şunları söyledi: “Kurultay salonundaki tavrından dolayı birçok milletvekili Ali Mahir Başarır’dan rahatsız. Kampta, Başarır’ın tavrını eleştireceğiz, istifasını isteyeceğiz. ‘Niye önseçim yapacağım dediniz ve tüzük değişikliği yapmadınız’ diye soracağız. Grup seçiminin neden yapılmadığını da soracağız. ‘Genel Başkan partiyi kucaklamalı, kucaklamıyorsunuz, bir grupla partiyi yönetiyorsunuz’ diyeceğiz.”