Gündem CHP’den işbirliği hamleleri

CHP’den işbirliği hamleleri

13.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün DEM Partisi Eş Genel başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ı ziyaret edecek.

CHP’den işbirliği hamleleri

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Yerel seçim için işbirliği konusunda ilk olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kapısını çalan ve reddedilen CHP lideri Özel, bugün de DEM Partisi’ne ziyarette bulunacak. DEM Partisi eş genel başkanlarından Özel’e ‘hayırlı olsun’ ziyareti bekleniyordu. Ancak sürpriz bir şekilde Özel, DEM Partisi’nin kapısını çalmak üzere randevu istedi. DEM Partili kurmaylar, Milliyet’in bu ziyaretin MYK’dan çıkan ‘kendi adaylarımıza seçime girelim’ kararının yumuşatılmasına yol açıp açmayacağına ilişkin sorusuna, “Kapımız herkese açık. Diyaloğu önemsiyoruz. Ne söyleyecekleri önemli” yanıtını verdiler. CHP kulislerinde ise DEM Partisi ile temas konusunda farklı yorumlar yapılıyor. Bazı isimler yerel seçimlerde Ankara’da bir sorun yaşanmayacağını ancak İstanbul’da matemetiksel hesap yapıldığında DEM’in desteği olmadan seçimin riskli hale gelebileceği belirtiliyorlar. Buna karşın bazı isimler de, iktidar kanadının bu konuyu propaganda malzemesi yapacağı endişesi ile “DEM Parti ile görüşme açıktan olmasın, el altından olsun” görüşünü savunuyorlar.

Haberin Devamı

CHP, bir yandan da Memleket Partisi ile dirsek temasında. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile kısa aralıklarla iki kez bir araya gelen Genel Başkan Muharrem İnce’nin yakın çevresine, görüşmelerine ilişkin “iyi geçti” yorumunu yaptığı öğrenildi. İmamoğlu ise dün Şişli’de katıldığı toplantının ardından basın mensuplarının İnce ile görüşmesine ilişkin sorusuna şu yanıtı verdi: “Çok net İstanbul’u konuştuk. Kendisinin en güçlü seviyede İstanbul’a destek olacağını tarafıma iletti. Ben de çok mutlu olduğumu söyledim. Görüşmenin detaylarını ve Sayın İnce’nin bu değerli davranışını Sayın Genel Başkanımızla paylaşacağım.” İki partinin kurmaylarının da bir araya geleceği ve görüşmenin seyrine göre İnce ve Özel’in de buluşacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Özgür Özel, katıldığı bir TV programında DEM Partisi’ne ‘hayırlı olsun’ ziyaretine gideceğini, hiçbir partiyle seçim ittifakına kapalı olmadığını söyledi. Özel, İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yaptığı ziyaret için de, “Ben üstüme düşeni yapmanın rahatlığı içindeyim. Gittiğim yer el kapısı değil. Umudumu kaybetmiş de değilim” diye konuştu.

CHP’den işbirliği hamleleri

Cenazeye katıldı

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun’un kayınvalidesi Leyla Karaman Ataşehir Mehmet Uslu Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye, Özel ve İmamoğlu da katıldı.