Gündem Çocuk sporculara istismar iddiası! Sanık öğretmen: Cinsel mesaj suç mu?

Çocuk sporculara istismar iddiası! Sanık öğretmen: Cinsel mesaj suç mu?

25.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili ve Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erkan K., çocuk sporculara istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çocuk sporculara istismar iddiası Sanık öğretmen: Cinsel mesaj suç mu

Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili ve Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erkan K.’nın çocuk sporculara istismarda bulunduğu iddiası üzerine gözaltına alındığı açıklandı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Erkan K. hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi. Erkan K.’nın, sosyal medyada yapılan paylaşımlarda; çocuk sporcuları götürdüğü kamplarda, etkinliklerde ya da otele çağırarak istismarda bulunduğu iddia edildi. Evli ve iki çocuk babası olan Erkan K.’nın cep telefonuyla çocuk sporculara yazdığı müstehcen yazışmalar da yine sosyal medyada paylaşıldı.

Haberin Devamı

2 MÜFETTİŞ İNCELİYOR

Bu iddiaların ardından hakkında soruşturma başlatılan Erkan K., Yozgat’ta gözaltına alındı.

Konuya ilişkin Ağrı Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlara istinaden valiliğimizce açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Bahse konu olayla ilgili; ilimizde görev yapan il müdür vekili hakkında ivedi bir şekilde soruşturma işlemlerine başlanılmış olup, adli soruşturma neticesinde 23 Aralık 2023 tarihinde gözaltına alınmıştır. Ayrıca idari soruşturma kapsamında ilgili kişi görevden uzaklaştırılmış ve olayı soruşturmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından iki müfettiş görevlendirilmiştir” denildi. Adliyeye sevk edilen Erkan K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Çocuk sporculara istismar iddiası Sanık öğretmen: Cinsel mesaj suç mu

SANIK ÖĞRETMEN: CİNSEL MESAJ SUÇ MU?

Bursa’da, yabancı dil öğretmeni olarak çalıştığı özel okulda, evine davet ettiği 14 yaşındaki kız öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve 25 yıla kadar hapsi istenen S.Y., öğrencisinin kendisine gönderdiğini iddia ettiği cinsel içerikli mesaj, fotoğraf ve görüntülerin suç olduğunu bilmediğini söyledi. S.Y. “Mesaj ve görüntülerin suç olduğunu bilmiyordum. Bilsem hemen silerdim” dedi. Savcı, tutuklu sanık S.Y.’nin, “çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “çocuğun cinsel istismarı” ve “müstehcenlik” suçlarından toplam 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını isterken, duruşma ertelendi.