Gündem Corona virüs mezarlığı nerede? Corona virüsten ölenler nereye, nasıl gömülüyor?

Corona virüs mezarlığı nerede? Corona virüsten ölenler nereye, nasıl gömülüyor?

27.03.2020 - 10:24 | Son Güncellenme:

Corona virüs salgını dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam ediyor. Türkiye'de corona virüsten ölen sayısı 75 oldu. Milyonlarca vatandaş ise corona virüsten ölenlerin nereye ve nasıl gömüldüğünü öğrenmek istiyor. Peki Corona virüs mezarlığı nerede? Corona virüsten ölenler nereye, nasıl gömülüyor? İşte corona virüs ölümlerinde bilinmesi gerekenler...

Corona virüs mezarlığı nerede Corona virüsten ölenler nereye, nasıl gömülüyor

Bilim Kurulu ve Diyanet'in tavsiye ve kararları doğrultusunda, corona virüsten ölenlerin mezarlığı bir bölgede belirlendi. Corona virüsten ölenler bu bölgeye gömülecek. Vatandaşla ise corona virüsten ölenlerin nereye gömüleceğini ve nasıl gömüleceğini araştırıyor. Corona virüs mezarlığı nerede? İşte corona virüsten ölenlerin defin işlemleri hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

CORONA VİRÜS MEZARLIĞI NEREDE?

Bilim Kurulu ve Diyanet'in tavsiye ve kararları doğrultusunda, İstanbul'da Kilyos ve Beykoz'da defin yerleri belirlendi. Corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenler buralara gömülmeye başlandı. Beykoz'daki Baklaca Mezarlığı'na da definler yapıldı.

Ancak Çavuşbaşı Baklacı mahallesi sakinleri mezarlığın yerleşim yerlerine yakın olduğunu belirterek önlem alınmasını istedi.

Mahallede oturan ve bölgede yerleşim yerleriyle okullar olduğunu ifade Abdurrahman Öz, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası için defin yeri olarak Çavuşbaşı belirlenmiş. Çevreye baktığınızda burası bir yerleşim alanı. Ben burada yaşayan bir vatandaşım. Burada okullar var. Bu okullarda çocuklar eğitim görüyor. Burası bir cadde. Caddenin hemen altı mezarlık. Bu sakıncalıysa bu kadar yerleşim alanı içine defin niçin yapılıyor? Niye rahatsızız? Bir tehlike olmasa bu insanların da aile mezarlıkları vardır. Demek ki bir sakınca ve problem var" dedi.

Haberin Devamı

MEZARLIK GİRİŞİNDE ÇEVİK KUVVET EKİPLERİ BEKLİYOR

Baklacı mahallesi sakinlerinin mezarlığın önünde toplanması üzerine bölgeye gelen çevik kuvvet ekipleri vatandaşları mezarlığın önünden uzaklaştırdı.

Çevik kuvvet ekipleri Baklacı Mezarlığı girişinde beklemeye başladı. Öte yandan mezarlığın arka tarafında ormanlık bölgede bir iş makinesinin çalıştığı görüldü.

CORONA VİRÜSTEN ÖLENLER NASIL GÖMÜLÜYOR?

Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, corona virüs nedeniyle hayatını kaybeden bir kişi için özel bir defin işlemi bulunmuyor. Bu kişiler için standart defin işlemi uygulanıyor. Ancak Kovid-19 tanısı almış hastaya ölümü sonrasında, otopsi yapan kişiler veya gasilhane çalışanlarının temasları sırasında kalın eldiven, N95/FFP2 veya N99/FFP3 maske, gözlük / yüz koruyucu ve önlük kullanması gerekiyor.