Gündem Çullama nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çullama tarifi nedir? Çullama malzemeleri

Çullama nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çullama tarifi nedir? Çullama malzemeleri

24.03.2020 - 13:49 | Son Güncellenme:

Kanal D ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün çullama yapıyorlar. Fatih Ürek’in sunuculuğunu yaptığı programda gelinler birbirleri ile kıyasıya rekabet ediyorlar. Bugünün tarifi olan çullamayı en güzel yapan gelin ise çeyrek altının sahibi olacak. Peki çullama nasıl yapılır? İşte tarif ve malzemeler…

Çullama nasıl yapılır Gelinim Mutfakta çullama tarifi nedir Çullama malzemeleri

 

Gündüz kuşağında izleyicilerle buluşan Gelinim Mutfakta programında bugün çullama tarifi yapılıyor. Haftanın ikinci gününde Gelinim Mutfakta tüm hızıyla devam ediyor. Gelinlerin yemekleri yaptığı kayınvalidelerin puan verdiği programda haftanın birincisi olan isim ise bileziklerin sahibi oluyor. İzleyiciler ise bugün yapılan çullama yemeğinin malzemelerini ve tarifini merak ediyorlar. Peki çullama nasıl yapılır?

Haberin Devamı

ÇULLAMA MALZEMELERİ

2 yufka

1 tavuk göğüs eti

2 tavuk budu

1 soğan

3 su bardağı baldo pirinç

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tarçın

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı tavuk suyu

2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı kavrulmuş çam fıstığı

1 tatlı kaşığı kuş üzümü

Tuz

ÇULLAMA NASIL YAPILIR?

Tavuk etlerini yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Soğuyunca derilerini ve kemiklerini ayıklayıp etleri ince uzun parçalar haline getirin.

Süzdüğünüz tavuk suyundan bir bardak ayırın.

Pirinci bol suda yıkayıp süzün.

İnce doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.

Pirinci ekleyip sürekli karıştırarak kavurun.

Tuz, karabiber, tarçın, çam fıstığı ve kuş üzümünü ilave edip 2 su bardağı suyu ekleyin.

Kapağını kapatıp pişirin.

Haberin Devamı

25-30 cm’lik fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın.

Yufkanın birini büzüştürerek yerleştirin.

Pilavın yarısını üzerine yayın.

Tavuk parçacıklarını pilavın üzerini kapatacak şekilde yerleştirin.

Kalan pilavı ilave edip üzerini düzleştirin.

Diğer yufkayı da büzüştürüp pilavın üzerine alın.

Kalan tereyağını eritip yufkanın üzerine sürün.

180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Ayırdığınız tavuk suyunu eşit şekilde çullamanın üzerine dökün.

Tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirin.