Gündem Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı! İşte masadaki İstanbul anketi

Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı! İşte masadaki İstanbul anketi

19.03.2024 - 23:37 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum, masasındaki son anket sonuçlarını açıkladı. Kurum "Üstüne koya koya gidiyoruz" dedi.

Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı İşte masadaki İstanbul anketi

Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Kurum, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yerel seçimler öncesi yapılan anket çalışmalarına da değinen Kurum, yarışı önde götürdüğünü ifade etti. Kurum, anketlerde 1,5-2 puan önde olduğunu da kaydetti.

Haberin Devamı

"ANKETLERDE ÖNDEYİZ"

İBB Adayı Murat Kurum, "Anketlerde biz 1,5 2 puan öndeyiz ve üstüne koya koya gidiyoruz" dedi.

"DEPREM SİYASET ÜSTÜ BİR MESELE"

İstanbul'un en büyük sorunlarından birinin deprem olduğunun altını çizen Kurum, "Deprem İstanbul'daki her vatandaşımızın korkulu rüyası. Deprem siyaset üstü bir mesele, bilim insanlarına değer veriyorsak, bilimin ışığında acilen deprem dönüşümünü gerçekleştirmemiz lazım" diye konuştu.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na göndermede bulunan Kurum, "5 senede 5 bin 489 tane konut yapabildiler. 600 bin konut acilen dönüştürülmeli. Bunları konuşmamız lazım. Eser yok, hizmet yok, küfe boş, bunları konuşamıyor. Kapı arkasında Zoom toplantıları yapıp kongreyi dizayn etmeye çalıştıklarında, biz Türkiye'nin 81 ilinde 365 bin konutu başlattık" dedi.

Haberin Devamı

"İSTANBUL'UN KAYNAKLARI 81 İLE YETER"

Kurum, sosyal konutlar inşa edip vatandaşa uygun bedellerle kiralayacaklarını, böylelikle konut fiyatlarını aşağıya çekeceklerini de belirtti.

Kurum şöyle devam etti:

İstanbul'un kaynaklarını İstanbul'a harcarsanız 81 ile yetecek ekonomik güce sahip. Onlar da bal gibi biliyor ki Murat Kurum söylerse yapar.