Gündem Gözler Astana'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Gözler Astana'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

03.11.2023 - 09:16 | Son Güncellenme:

Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ve gözlemci ülke liderleri "Türk Devri" sloganıyla bugün Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geliyor.

Gözler Astanada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’ın başkenti Astana’ya düzenlediği resmi ziyaretin ikinci gününde “Türk Devri” teması altında düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı 10’uncu Zirvesi’ne katılmak üzere Ak Orda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geldi.

Sarayda Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından karşılanan Erdoğan, zirve öncesi liderlerle aile fotoğrafı çekimine katıldı. Erdoğan, sonrasında Türk devletleri liderleriyle zirvenin gerçekleştirileceği salona geçti.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'DAN İKİLLİ GÖRÜŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana'da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Görüşmede Türkiye-Azerbaycan ilişkileri, bölgesel ve küresel meseleler ile İsrail-Filistin çatışmaları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin insani yardım çabalarının artarak süreceğini, İsrail'in uluslararası hukuka uygun hareket etmesini sağlamak için uluslararası toplumun güçlü mesajlar vermesi gerektiğini, bölgede kalıcı barışın ancak 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan, coğrafi olarak bütün ve bağımsız Filistin Devleti'nin kurulması ile mümkün olabileceğini ifade etti.

Görüşmede ayrıca Türkiye-Ermenistan normalleşme süreci ile, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışma sonrası sürecin son durumu da gündeme geldi.