Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’e tepki: O da teröristlere selam gönderdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’e tepki: O da teröristlere selam gönderdi

06.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

“Bay Bay Kemal, Demirtaş’a, Kavala’ya bay bay dedi” ifadesini kullanan Erdoğan, “Peki kongreyi kazanan zat, o kime selam verdi. O da aynen Demirtaş’a, Kavala’ya selam verdi. Al birini vur diğerine… Bunların birbirinden farkı yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’e tepki: O da teröristlere selam gönderdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’de Özgür Özel’in kazandığı genel başkanlık yarışıyla ilgili, “Bay Bay Kemal, Edirne’deki terörist başı Demirtaş’a, Kavala’ya bay bay dedi. Peki kongreyi kazanan zat, o kime selam verdi. O da aynen Demirtaş’a, Kavala’ya selam verdi. Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı yok. Bunlar terör örgütleriyle beraber omuz omuza yürüdüler” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Toplu açılış törenlerine katılmak üzere memleketi Rize’ye gelen Erdoğan’ın ilk durağı belediye ve Valilik oldu. Ziyaretlerinin ardından kent merkezinde düzenlenen toplu açılış törenine katılan Erdoğan, meydanda toplanan hemşerilerine seslendi. Alanda 40 bin kişi olduğunu söyleyen Erdoğan, “Hamdolsun girdiğim her mücadelede Rabbim’in yardımını da milletimin desteğini de yanımda buldum. Bu sayede yolumu kesmek için kurulan her tuzağın bozulduğunu, her engelin kalktığını, her zorluğun kolaylığa dönüştüğünü gördüm. Şu anda 70 yaşıma merdiven dayadığım bugün mayasını Rize’den aldığım aşkla, şevkle, azimle, tecrübe ile ülkeme ve milletime hizmet mücadelemi sürdürüyorum” dedi.

‘Ateş çemberindeyiz’

Türkiye’nin bulunduğu coğrafya nedeniyle bir ateş çemberinin ortasında olduğunu ifade eden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Hamdolsun bu ateşin ülkemize zarar vermesini önleyecek güce, imkana, dirayete ve tecrübeye de sahibiz. Karadeniz’e barış gelecekse emin olun bizimle gelecek. Suriye ve Irak sınırlarımızın, bu ülkelerdeki kardeşlerimizin istikrarıyla güvende kalmasını biz sağlayacağız. Balkanlarda, Kafkaslarda huzur ve güveni kalıcı şekilde tesisini biz temin edeceğiz. Kuzey Afrika’dan Güney Asya’ya dostlarımızın ve kardeşlerimizin yaşadığı her yerde kalplerin ve gözlerin aradığı o kişi biz olacağız. Filistinli kardeşlerimizin İsrail zulmünden kurtarılması, Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde işlenen katliamların durdurulması da bizim boynumuzun borcudur. Filistin topraklarının dört bir yanından çocukları, anneleri, masumları öldüren katillerin mazlumların malını çalan hırsızların yakasından yapışmak bizim insani vazifemizdir.”

Haberin Devamı

‘Fazlasını yapıyoruz’

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı görünenden çok daha fazlasının yapıldığını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu ahlaksız, vicdansız, alçakça katliamları yapanların yüzlerine gördüğümüz her yerde suçlarını haykırmak da tarihe karşı sorumluluğumuzun bir gereğidir. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı içinde barındıran Kudüs-ü Şerif’in diğer inançların mensuplarını da gözetecek şekilde mahrumiyetini korumak, onların mahremiyetini korumak manevi görevlerimiz arasındadır. Filistinli kardeşlerimizin İsrail zulmünden kurtulması Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde işlenen katliamların durdurulması bizim boynumuzun borcumuzdur... Gazze’deki kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve tek başlarına bırakmıyoruz, bırakmayacağız.”

Haberin Devamı

‘Bir farkları yok’

CHP’nin kurultay sonucuyla ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı, “Terör örgütlerinden medet umanlara, emperyalist güçlere selam çakarak iktidar hayali görenlere milletimiz sandıkta çok esaslı bir ders verdi. Ana muhalefetin kongresi vardı. Bay Bay Kemal Edirne’deki terörist başı Demirtaş’a, Kavala’ya ay bay dedi. Peki kongreyi kazanan zat, o kime selam verdi. O da aynen Selahattin Demirtaş’a, Kavala’ya selam verdi. Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı var mı, yok. Bunlar terör örgütleriyle beraber omuz omuza yürüdüler. Zannettiler ki terör örgütlerini yanımıza alırsak biz bu ülkede seçim kazanırız. 12-13 seçim kaybettin. Hep onlarla beraberdin. Kazanan zat, sen de onlarla beraberdin” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından kurdele keserek proje ve eserleri hizmete açtı.