Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg paylaşımı: Cumhuriyetimizin yeni asrının ilk kıvılcımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg paylaşımı: Cumhuriyetimizin yeni asrının ilk kıvılcımı

03.11.2022 - 14:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, 29 Ekim'de Cumhuriyet'in 99. yıl dönümünde ilk aracı bantta inen yerli otomobil Togg ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nün açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çok sayıda davetlinin katılımıyla 29 Ekim'de Cumhuriyet'in 99. yıldönümünde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Togg’un ilk aracı banttan indi. İlk Togg akıllı cihazını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kullanırken, Togg çalışanları ve katılımcılar büyük coşku yaşadı.

Togg'u üretim bandından alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu kırmızı renkli araçla törenin yapıldığı salona giriş yapmıştı. Banttan inme töreninin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seri üretim bandından indirip sizlerin huzuruna çıkardığımız bu ilk araçla 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz." demişti.

Togg'un ön sipariş ve fiyatıyla ilgili bilgi veren Erdoğan, "Bugün seri üretim bandından çıkan araçların test ve sertifikasyon süreçleri hemen başlıyor. Sanıyorum ön satışın başlayacağı şubat ayında Togg'un fiyatı da açıklanacaktır. Vatandaşlarımız Togg siparişlerini şubatta başlayacak ön satışla birlikte verebilecekler." ifadelerine yer vermişti.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'DAN YENİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Togg paylaşımı: Cumhuriyetimizin yeni asrının ilk kıvılcımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, "İşte fabrika, işte banttan indirdiğimiz ilk akıllı cihaz, işte Cumhuriyetimizin yeni asrının ilk kıvılcımı... İşte Türkiye Yüzyılı." açıklamasını yaptı.